Belgrade Calling Festival – UŠĆE

Belgrade Calling Festival
::ulaznica za tri dana::

Sreda-Petak, 27-29. Jun, 2012. 18:00
UŠĆE

Beograd ovog leta dobija veliki muzički događaj! Slobodno možemo da kažemo i najveći muzički festival u svojoj istoriji. Od 27. do 29. juna, sa kapacitetom od 25.000 do 30.000 posetilaca, samo sa jednom glavnom binom, mesto regionalnog druženja i odmeravanja snaga nekih od najvećih svetskih zvezda, biće gradsko mesto sa puno vode i zelenila – Ušće! Belgrade Calling 2012 tokom tri dana prikazaće neke od najvećih hedlajnera ovogodišnjih svetskih festivala, neke od legendarnih bendova, koji dolaze, ne samo sa svojim čuvenim hitovima, već i sa novim materijalom.

Sreda, 27. jun

Jessie J je centralna figura u priči o devojci čiji je uspon bio vrtoglav. Kretao se vertikalno od karijere nevidljivog autora pesama za poznate pop zvezde do statusa najtraženije mlade pevačice na planeti! Singl Domino trenutno je na vrhu Billboard liste, nakon što su album Who You Are i singl Price Tag osvojili svet. Nekoliko stotina miliona pregleda njenih pesama na sajtu Youtube i nastupi na najvećim svetskim festivalima, najbolji su dokaz da je Jessie J na samom pop tronu. Orbital konačno pohode naše meridijane i vredelo je čekati! Novi album, novi nastup, stare himne i četiri svetleća oka koja pulsiraju uz hipnotične bitove iz mraka beogradske letnje noći na Ušću… Halucinacija? Ne, već ekskluzivni šou posle ponoći. Example ili dečko koji obećava. Tačnije, uveliko ispunjava i prevazilazi sva očekivanja! Preko 100.000.000 pregleda na sajtu Youtube, milioni fanova na društvenim mrežama nisu njegova jedina preporuka, već uz to idu i veliki nastupi, kao i britanska turneja po arenama čiji će vrhunac biti u aprilu u londonskoj O2 Areni! Debitovao na prvom mestu aktuelnim albumom Playing in the Shadows? Dobrodošao! Za dodatnu dozu misterije biće zadužen bend iznenađenja čije će ime biti naknadno saopšteno. Public Enemy imaju toliko tog iza sebe, da je prosto suvišno opisivati najuticajniju hip-hop grupu u dva reda. Kapa dole, vidimo se na Ušću! S.A.R.S. ili jednostavno rečeno – zaslužili su najveću i od nje još veću binu u Beogradu, bravo!

Četvrtak, 28. jun

Ozzy Osbourne po prvi put u Srbiji i to sa pravim festivalom u festivalu! Kada ste najveći, onda nije ni čudo da vam na bini gostuje legendarni Slash u pesmama grupe Black Sabbath, virtuozni Zakk Wylde, a tu je i večiti saborac Geezer Butler! Oriće se himne na Ušću… The Cult svoje ime nose sa punim pravom. Posle skoro tri decenije žestokih rifova, magijskog glasa Iana Astburija i supersoničnog rokenrola koji traži veliku scenu, uz novi album koji nam šalju u prethodnicu ovog maja, za njihovu karijeru se može reći da život zaista počinje u tridesetoj! Black Label Society konačno stižu na naš teren gde već imaju pravu armiju fanova, ali i veliku domaću bajkersku zajednicu čiji jedinstveni stil života momci iz Nju Džerzija veoma srčano predstavljaju širom sveta. Paradise Lost je epska poema Džona Miltona, ali i jedan od najboljih metal bendova ikad! Mračniji, glasniji i zreliji dolaze da nam predstave svoj predstojeći album Tragic Idol, a u tome nema ama baš ništa tragično. Epic! Satyricon brane najtamnije nijanse metala – black! Norveški tandem Satyr i Frost prvi su ovom žanru obezbedili mesto u najvećim izdavačkim kućama i tako privukli pažnju na celu scenu. Danas imaju i svoje vino – crno! Sanatorium donose metal sa juga, protkan tradicionalnim linijama. Momci iz bratskog Skoplja otvoriće veliku Ozijevu feštu na Ušću.

Petak, 29. jun

Faith No More su odlučili da povedu impresivnu listu izvođača na Ušću i kao i sve dobro, dolaze na kraju da još jednom pokažu zašto im nije teško da uče ovdašnje običaje i provode se kao da im je prva turneja u karijeri! Mike Patton, Billy Gould i ekipa su već poslali svoj poziv koji se daleko čuje, a Ušće je mesto gde se sve spaja. The Darkness nisu mračan bend, naprotiv! Blistave odore u maniru najboljeg rokenrola ’70-ih i ’80-ih prate lucidne vokalne i gitarske vratolomije braće Hawkins koji su sa dva albuma dokazali da veruju …in a thing called Love! Njihov povratak na scenu bio je na najvećoj evropskoj bini, a ove godine osvajaju sve festivale. Public Image Ltd. su isuviše cenjen bend da bi ove redove pisao bilo ko osim naših najvećih poznavalaca muzike. Ipak, dovoljno je saopštiti: John Lydon poznatiji i kao Johhny Rotten pevaće Rise na Ušću, kao i pesme sa prvog albuma nakon dvadeset godina čekanja! Istorijski trenutak. The Horrors još uvek nisu stigli da na policu stave ovogodišnju nagradu prestižnog magazina NME za najbolji album, a već moraju da pakuju kofere za Beograd! Da je u pitanju njihova godina, svedoči i lista festivala čiju pozivnicu drže u džepu: Coachela, T in the Park, Benicassim, Sziget i da… Belgrade Calling! Simple Minds 21. veka! Ugly Kid Joe je zapravo bend onog lepog mladića koji nam je pevao Everything About You. Whitfield Crane okupio je bend da bi vratili i onu drugu stranu ’90-ih koju smo tad pratili preko divljih kaseta ispred SKC-a! Ne postoji idealniji bend za otvaranje treće festivalske večeri. The Sisters of Mercy ni manje ni više su zaduženi za finalnu žurku posle ponoći! Vrhunac energije na Ušću biće u dobrim rukama benda koji je oduvek bio isuviše kul za bilo šta pre 00:00. Koliko glasno ćemo na kraju trećeg dana ponoviti taj stih: I Want More…

Belgrade Calling Festival
::ulaznica za dva dana::

Četvrtak-Petak, 28-29. Jun, 2012. 18:00
UŠĆE


Belgrade Calling Festival

::ulaznice jedinstvene za svaki dan pojedinacno::
Četvrtak-Petak, 27-29. Jun, 2012. 18:00

UŠĆE

Belgrade Calling Festival - UŠĆE, Tiket Klub

Ulaznice možete kupiti preko Tiket Kluba!