Vlatko Stefanovski u Kolarčevoj zadužbini solistički koncert

 

Vlatko Stefanovski – solo performans

Slavni gitarista Vlatko Stefanovski održaće 2. aprila u Kolarčevoj zadužbini solistički koncert na kome će predstaviti novi akustični album “Mother tongue” – Maternji jezik

Vlatko Stefanovski, jedan od najboljih gitarista na balkanskim prostorima, objavio je album „Mother tongue“ (Maternji jezik).

Svega nekoliko dana motivacije i inspiracije bilo je potrebno Vlatku Stefanovskom da snimi devet instrumentalnih dragulja za tek objavljeni album „Mother tongue“. Vlatko je odlučio da omot novog izdanja krasi slika njegove majke Nade u ulozi Maše iz Tolstojeve drame „Živi leš“. Upravo ova fotografija, koja datira iz kasnih četrdesetih godina prošlog veka, daje posebnu emotivnu vrednost. A, i upućuje na inspirativno umetničko okruženje u kojem je Vlatko sazrevao.

– Vlatkovi instrumentali nisu hladni i daleki. On svakim tonom koji je zadržao u pesmama kao što su „Bistra voda“; i „Uspavanka za Radmilu M.“; „Jano mori“; „Dimitrijo, sine Mitre“; „Ogreala mesečina“; prenosi toplinu i emociju koja je bila utkana u tu muziku. Izvođenje je savršeno, iako je sve snimljeno iz prvog puta u Vlatkovom studiju „Esoteria“. A, to su odlike virtuoza. „Zošto si me majko rodila“ posvećena je Stevi i Esmi Teodosievski, koji su, kao i Vlatko zadužili makedonsku kulturu. Potvrda toga stigla je u pravo vreme, jer je najviša državna nagrada Makedonije za životno delo u kulturi i umetnosti „11. oktobar“ otišla u njegove ruke – opširno predstavljaju novi album iz Croatia recordsa.

Informacije za karte:
rezervacije@tiketklub.com
klubsu@yahoo.com
Kontakt tel: 065 610-43-12 i 065/366-5-222
Web page: www.tiketklub.com
Dostavljamo ulaznice kurirskom sluzbom na željenu adresu za jedan dan na celoj teritoriji Republike Srbije.
Ulaznice možete poruciti preko Tiket Kluba!