SUSRET MAJSTORA! – Zadužbina Ilije M. Kolarca

SUSRET MAJSTORA! - Zadužbina Ilije M. Kolarca, Tiket Klub
SUSRET MAJSTORA! - Zadužbina Ilije M. Kolarca, Tiket Klub
SUSRET MAJSTORA! - Zadužbina Ilije M. Kolarca, Tiket Klub
SUSRET MAJSTORA! – Zadužbina Ilije M. Kolarca, Tiket Klub

SUSRET MAJSTORA!

Zadužbina Ilije M. Kolarca

Wednesday, 25. Nov 2015 u 20:00h

Cena:

I kategorija Od 900,00 RSD

II kategorija Od 1.200,00 RSD

III kategorija Od 1.500,00 RSD

Улазнице по ценама 900, 1.200, 1.500,00 динара.

Центар београдских фестивала – ЦЕБЕФ представља:

СУСРЕТ МАЈСТОРА!

Богдан Божовић, виолина

Ксенија Јанковић, виолончело

Александар Маџар, клавир

Среда, 25. новембар

Коларчева задужбина у 20.00

Ретки заједнички наступи музичких генија пијанисте Александра Маџара и виолончелисткиње Ксеније Јанковић били су својевремено прави драгуљи за београдску публику. Ови београдски уметници, звезде највећих сцена Лондона, Париза, Берлина и Москве чију су каријеру обележили наступи са лондонским Филхармонија Оркестром, Будимпештанском филхармонијом, Оркестром Романске Швајцарске, Берлинском филхармонијом, Краљевском филхармонијом, Би-Би-Си филхармонијом, Би-Би-Сијевим шкотским симфонијским оркестром, Чешком филхармонијом, Северозападном немачком филхармонијом, први пут наступају са младим, али већ афирмисаним виолинистом Богданом Божовићем. Божовић, донедавно виолиниста Бечког клавирског трија, ансамбла са 25-огодишњом традицијом, који је као камерни музичар сарађивао са Стивеном Исерлисом, Лукасом Хагеном, Ана-Маријом Вером, Франсоа Бендом и другима, остварио је бројне наступе  у лондонском Вигмор холу, бечком Концертхаусу и на престижном Фестивалу у Луцерну.

Концерт у Коларчевој задужбини 25. новембра биће дивни спој уметничког искуства, харизме и младости!

На програму су композиције Лудвига ван Бетовена (Трио у Ес-дуру, оп. 70 бр. 2) и Петра Иљича Чајковског (Трио у а молу, оп. 50).

Улазнице по ценама 900, 1.200, 1.500,00 динара.

Богдан Божовић гради богату међународну каријеру као камерни музичар, солиста и гостујући концертмајстор. Као виолиниста у светски познатог Бечког клавирског трија од 2012. до 2015. године, наступао је у неким од најзначајнијих концертних дворана међу којима су Вигмор хол у Лондону, Консертхебау у Амстердаму, Концертхаус у Бечу, Cité de la musique у Паризу и Frick Collection у Њујорку. Са овим саставом је снимио и два компакт-диска за немачку издавачку кућу MD&G са делима Бетовена и Сен-Санса.

Учествовао је на бројним међународним фестивалима камерне музике као што су IMS Prussia Cove Open Chamber Music у Енглеској, Chamber Music Connects the World у Кронбергу, као и фестивали у Француској, Шведској, Немачкој, САД и Канади. Изводећи камерну музику сарађивао је са музичарима попут Стивена Исерлиса, Кристијана Тецлафа, Елизабет Леонскаје, Лукаса и Веронике Хаген.

Међу Богдановим скорашњим солистичким наступима издваја се Шуманов концерт за виолину и оркестар уз пратњу Симфонијског оркестра Базела. Као гостујући концертмајстор сарађивао је са Бечким камерним оркестром, Ансамблом Diagonal из Базела (у оквиру наступа на Фестивалу у Луцерну), Ансамблом Phoenix из Базела и другима.

Богдан Божовић је рођен у Београду. Студирао је код Весне Станковић на Факултету музичке уметности у Београду, Кларе Флидер на Универзитету Моцартеум у Салцбургу, а мастер “cum laude” је завршио у класи Рајнера Шмита на Музичкој академији у Базелу. Богдан свира на виолини Страдиварија Екс Арма Сенкра (1685) године, коју му је на коришћење уступила Фондација Руђери.

Ксенија Јанковић је рођена у српско-руској породици музичара. Очарана виолончелом, почела је да свира у шестој години, а већ са девет година дебитовала је са Београдском филхармонијом. Две године касније, као државни стипендиста, наставила је школовање у Централној музичкој школи при Московском конзерваторијуму где су јој професори били Стефан Каљанов и Мстислав Ростропович.

Студије је наставила код Пјера Фурнијеа у Швајцарској и Андреа Наваре у Немачкој. Након победа на неколико националних и интернационалних такмичења, међународну афирмацију је стекла након освојене прве награде славног конкурса Гаспар Касадо у Фиренци. Сарадња са Шандором Вегом и Ђерђом Себоком дубоко је и трајно инспирише.

Њене солистичке концерте у Паризу, Лондону, Берлину и Москви, као и њене наступе са великим оркестрима какви су лондонски Филхармонија Оркестра, Будимпештанска филхармонија, Оркестар Романске Швајцарске, оркестри Радио Берлина, Копенхагена и Мадрида, критика је описала као потресне и незаборавне.

Ксенија Јанковић је посвећени камерни музичар. Свира са уметницима попут Гидона Кремера и Андраша Шифа и редовни је гост међународних фестивала у САД, Кореји, Кини, Норвешкој, Шведској, Финској, Енглеској, Италији, Аустрији, Швајцарској, итд.

Од 1990. је била професор на Високој школи за музику у Вирцбургу, а од 2004. је професор виолончела на Високој школи за музику у Детмолду.

Ксенија Јанковић свира виолончело Грегорија Антонијација из радионице Доменика Монтањане (1733).

Александар Маџар је имао 14 година када је као најмлађи студент уписао Факултет музичке уметности у Београду. Учио је клавир код Гордане Малиновић, а затим је студирао код Арба Валдме. Од 1987. до 1989. године усавршавао се код Елизо Вирсаладзе у Москви, затим код Едуарда Мирзојана на Стразбуршком конзерваторијуму и код Данијела Блументала у Бриселу. Затим је завршио специјализацију у Москви на Конзерваторијуму Чајковски, а потом и у Стразбуру. Маџарова међународна каријера добила је велики узлет након освајања награде на Такмичењу пијаниста у Лидсу 1996. године, као и на конкурсима у ЖеневиБолцану и Милану.

Током каријере, свирао је са Београдском филхармонијом, Берлинском филхармонијом, Краљевском филхармонијом, Би-Би-Си филхармонијом, Би-Би-Сијевим шкотским симфонијским оркестром, Чешком филхармонијом, Северозападном немачком филхармонијом, Сеулском филхармонијом и другим оркестрима широм Европе и Азије. Професор је на Фламанском краљевском конзерваторијуму у Бриселу.

Sve informacije i rezervacije:
rezervacije@tiketklub.com
klubsu@yahoo.com
Kontakt tel: 065 610-43-12 i 065/366-5-222
Web page: www.tiketklub.com
Dostavljamo ulaznice kurirskom sluzbom na željenu adresu za jedan dan na celoj teritoriji Republike Srbije.

Ulaznice možete nabaviti preko Tiket Kluba!