ARSENAL FEST 10 – AMIRA MEDUNJANIN – Ulaznice

 

ARSENAL FEST 10 –   Ulaznice

ARSENAL FEST 10 – AMIRA MEDUNJANIN

Pevačica sevdalinki i tradicionala svetskog glasa Amira Medunjanin prvi put će nastupiti na Arsenal Festu u sredu 9. septembra (20:00) na Garden Stage-u, odnosno u prostoru “Zastavine bašte”, uz ograničen broj od 500 sedećih mesta.


ARSENAL FEST 10 – NIKOLA VRANJKOVIĆ

ARSENAL FEST 10 – LEA DOBRIČIĆ


Jubilarni Arsenal Fest 10 biće održan simbolično tokom deset dana, od 8. do 19. septembra u Kragujevcu, u skladu sa zdravstvenim odredbama i preporukama. Pevačica sevdalinki i tradicionala svetskog glasa Amira Medunjanin prvi put će nastupiti na Arsenal Festu u sredu 9. septembra (20:00) na Garden Stage-u, odnosno u prostoru “Zastavine bašte”, uz ograničen broj od 500 sedećih mesta.

Naslov “bosanske Billie Holiday”, kako ju je nazvao novinar Garth Cartwright, poređenje je koje govori kako je Amira pristupila sevdahu, pronašavši novi kontekst i formu unutar tradicije stare stotinama godina. Amira je sevdah odvela tamo gde nikada nije bio ranije, u moderno doba, u susret sa džezom, čak u izlete u psihodeliju. I to se čuje u sevdalinkama i drugim tradicionalima sa naših prostora kao što su “Ah što ćemo ljubav kriti”, “Eleno kerko”, “Pjevat ćemo šta nam srce zna”, “Što te nema”, “Mito bekrijo”, “Moj dilbere”, “Ima dana” ili čak “Ako znaš bilo što” Branimira Štulića, i svedoče u međunarodnoj kritici odlično ocenjeni albumi “Rosa” (2005), “Amira Live” (2009), “Zumra” (2010), “Amulette” (2011), “Silk and Stone” (2014), “Damar” (2016) i “Ascending” (2018). Amira je nedavno objavila album “For Him And Her” (2020), na kome je snimila pesme koje su izvodili legendarni pevači narodne muzike Toma Zdravković i Silvana Armenulić.

“Istinska emocija će uvijek dotaći ljude ako slušaju pjesmu otvorenog srca. Tako prava muzika svugdje stiže do svojih ljudi. Ako tada krene i koja suza, to je normalno. Ljudi smo od krvi i mesa, nismo od kamena. Bitno je da vjerujemo riječima i osjećaju koji se kroz pjesmu priča”, rekla je jednom Amira.

Pandemija Kovid-19 uslovila je da rođendanski Arsenal ovog leta jedino može biti održan svedeno i u potpuno drugačijem obliku od dosadašnjih izdanja regionalno prepoznatljivog velikog kragujevačkog festivala. Ovaj put bez Main Stage-a i Explosive DJ Stage, muzički program Arsenala 10 dešavaće se samo na Garden Stage-u, odnosno u prelepom prostoru drvećem nadsvođene “Zastavine bašte”. Svi nastupi počinju od 20:00. Uz to Arsenal 10 imaće i tribine, projekcije filmova i drugi festivalski prateći program, koji ćemo takođe najaviti uskoro.

U skladu sa uputama Kriznog štaba broj posetilaca svake večeri Arsenala biće ograničen na 500, uz nošenje maski i razmak od 1,5 metar tokom svirki, kao i poštovanje drugih zdravstvenih mera.

Ulaznica za nastup Amire Medunjanin 9. septembra na Arsenal Festu 10 košta 1.000 dinara i može se naći od 1. septembra preko mreže Tickets.rs, a u Kragujevcu blagajne Doma omladine i Da Gama Travel-a.

Ulaznice:
Mail: klubsu@yahoo.com
rezervacije@tiketklub.com
Kontakt tel: 065 610-43-12  i  065/366-5-222
Sajt: www.tiketklub.com

Dostavljamo ulaznice kurirskom službom na željenu adresu za jedan dan na celoj teritoriji Republike Srbije.

Poštarinu plaća primalac pošiljke!

Ulaznice možete nabaviti preko Tiket Kluba!