GERT TABERNER (DE) – Atom Akademija – karte

 

GERT TABERNER (DE)

Super talentovani Gert Taberner održaće svoj premijerni koncert u Beogradu u petak, 12. aprila 2019. godine u klubu Atom Akademijaa u Beogradu u organizaciji koncertne agencije Rock Svirke sa početkom u 21 čas uz podršku talentovanog Matteo E. Basta iz Italije.


Super talentovani Gert Taberner održaće svoj premijerni koncert u Beogradu u petak, 12. aprila 2019. godine u klubu Atom Akademija a u Beogradu u organizaciji koncertne agencije Rock Svirke sa početkom u 21 čas uz podršku talentovanog Matteo E. Basta iz Italije.

Ulaznice:
400 RSD – promo (ograničen kontigent do 18. marta)
600 RSD – pretprodajna cena (od 18. marta do 11. aprila)
800 RSD – na dan koncerta (12. aprila)

Prodajna mesta:Ticketvision

Izloženost kulturi na engleskom jeziku tokom odrastanja u Frankfurtu, u Nemačkoj, omogućilo je Taberneru da, ubrzo nakon završetka škole, ode u Vankuver kako bi dalje usavršavao svoj muzički talenat, naročito kada je u pitanju pisanje pesama. Svojom muzikom pokušava da nadomesti ono što ovih dana nedostaje u međuljudskim odnosima: koncept intimnosti.

“Fallen”:https://www.youtube.com/watch?v=aCSs8gD6ZXs

Nakon okončanja rada na svojoj prvoj ploči, nastavlja da istražuje nove izazove, što ga je odvelo do Njujorka gde dalje razvija svoje veštine. Producent koji mu je pomogao u radu na albumu je David Tallarico.

Pod uticajem muzike kakvu stvaraju Damien Rice, Paul Simon i slični izvođači, pesme na njegovom EP izdanju Fallennastoje da prenesu žudnju i nadu, suprostavljene snažnom osećaju razočaranja. Veliki uspeh nedavno je doživeo i singl sa ovog mini albuma „In Need“ koji se našao u drugoj sezoni popularne Netflixove serije SENSE8.

“In Need”:https://www.youtube.com/watch?v=2GjLXP5Tfvg

„Gert Taberner je pronašao slatko mesto između folka i pop-roka dira u srce sa izuzetnom iskrenošću“ –MusicNews.com

„Tabernerov jezgrovit, ali vrlo moćan Fallen EP predstavlja impresivnu mikro pobedu na mnogo nivoa“ –moxipop.com

Website:https://www.gerttabernermusic.com
Facebook:
https://www.facebook.com/gerttabernermusic/
Spotify:
https://open.spotify.com/artist/3Jy7XwrGPgOEq4OxRODWbf
Deezer:
https://www.deezer.com/en/artist/11029574
BandCamp:
https://gerttabernermusic.bandcamp.com/

Matte E. Basta je sofisticirani kantautor iz Trsta, pravi virtuoz na akustičnoj gitari. U tinejdžerskim godinama svirao je u bendivima sa prog-rok eksperimentalnim folk zvukom, a svojevrstan „proboj“ doživeo je pop uticajima inspirisanim EP izdanjima za Music Force etiketu iz Rima i singlovima i videospotovima kao što su „Lacrime“, „Milioni“, „That’s The Way It Is“ (u kojem kombinuje savremenu produkciju uključujući elektropop elemente sa fantastičnim rifovima na akustičnoj gitari). Iako svi njegovi EP albumi sadrže ne baš ušećerene numere snimljene uglavom uživo sa bendom u studiju, kako bi demonstrirao i uhvatio svoju rokerskiju stranu, postepeno je napravio pun krug dopustivši da njegova pop strana u potpunosti iščezne, a strast za akustičnim i drvenim instrumentima prevlada i došlo je do ponovnog zaljubljivanja u vlastito folk/rok poreklo. Trenutno je u procesu snimanja dugosvirajućeg albuma uglavnom otpevanog na engleskom, koji istovremeno deluje moderno, sa prirodno „zaraznim“ i world music zvucima.

“Teardrop” (Massive Attack):https://www.youtube.com/watch?v=lGOiF5eJudw

Matteo E. Basta je nastupao širom Italije, u Sloveniji, Austriji, Nemačkoj, imao je dve mini turneje u Velikoj Britaniji, a svirao je i sarađivao sa nizom muzičara kao što su Stu Larsen (Passenger), Wallis Bird, slovenačka pop zvezda i kraljica flaute Tinkara Kovač, Rachel Sermanni, Yuko, Bill Thoms.

Takođe, postepeno je transformisao moćni prateći bend u promenljivu kategoriju, fluktuirajući od kompletnog sastava sa gudačkim kvartetom, preko dinamičnog akustičnog trija do uvek uzbudljivih solo nastupa sa pregršt različitih instrumenata, i iznenađujućim, zanimljivim zvučnim pejzažima sa svojim lood pedalama.

“Pleasure & Pain”:https://www.youtube.com/watch?v=rIEiN_69D5c

Ukoliko spadate u publiku kojoj se dopada ono što rade Ben Harper, Passenger, Mumford & Sons, velika je verovatnoća da će vam se svideti i muzika koju stvara Matteo E. Basta.

Sve informacije i rezervacije:
Mail: klubsu@yahoo.com
rezervacije@tiketklub.com
Kontakt tel: 065 610-43-12  i  065/366-5-222
Sajt: www.tiketklub.com

Dostavljamo ulaznice kurirskom službom na željenu adresu za jedan dan na celoj teritoriji Republike Srbije.

Ulaznice možete nabaviti preko Tiket Kluba!