Gibonni – Dvorana “Čair”

Gibonni - Dvorana "Čair", Tiket Klub
Gibonni - Dvorana "Čair", Tiket Klub

Gibonni

Dvorana “Čair”

Friday, 30. Oct 2015 u 20:00h

Pop kantautor Džiboni (Gibonni), poznat po velikim hitovima kakvi su “Oprosti”, “Žedam”, “Libar” i “Tempera”, održaće svoj prvi koncert u karijeri u Nišu 30. oktobra u hali “Čair”, u organizaciji promoterske kuće Long Play.

“Svirat ćemo ‘best of’ repertoar u Nišu. Dakle, sve najbolje pjesme koje su ljudima najviše značile kroz sve ove godine”, poručuje Džiboni.

Ulaznica za Džibonijev koncert 30. oktobra u hali “Čair” košta 900 dinara preko mreže Eventim, kao i na prodajnom pultu u Obrenovićevoj ulici i menjačnici “Pirana” u Nišu. Koncert u “Čairu” će, kako sada stvari stoje, do kraja ove godine biti jedini susret Džibonija sa srpskom publikom, a možda i duže.

“Imam veliki koncert u Nišu, kao što znate, a poslije toga će me moji suradnici zaključati u studio dok ne završim novi album”, duhovito objašnjava muzičar iz Splita, poznat po osobenom spoju roka, savremenog popa i dalmatinskog zvuka.

Ipak, Džiboniju koncert 30. oktobra u “Čairu” neće biti prvi susret sa Nišlijama, jer je još kao pevač splitskog hard rok sastava Osmi putnik nastupao u gradu na Nišavi krajem osamdesetih.

“To je bio koncert na stadionu, a domaćini su bili Kerber, pa su nas zvali u goste. Sjećam se da je stadion bio pun i da su nas ljudi odlično primili”, kaže Džiboni.

Gibonni

Zlatan Stipišić Gibonni je hrvatski pevač, muzičar i kompozitor iz Splita. Potekavši u iz porodice sa snažnom muzičkom tradicijom – njegov otac Ljubo Stipišic bio je poznati kompozitor – počeo je karijeru osamdesetih u heavi metal bendu Osmi putnik. Nakon
raspada benda Stipišić seli u Zapadni Berlin i prikljucuje se nemackoj grupi V2 za koju se pojavljuje kao autor pesama na albumu Out To Lunch. Kao studijski muzicar je saradjivao s legendarnom nemackom hevi metal grupom Rage na albumu Invisible Horizons.

Pod tim imenom počinje solo karijeru u devedesetima sa pesmama koje spajaju elemente roka i dalmatinske etno muzike, stekavši brzo veliko sledbeništvo, posebno među mladima u Hrvatskoj. Gibonnijeva popularnost nastavila je da raste preko
granica Hrvatske i trenutno je jedan od najpopularnijih i najuticajnijih muzičara bivše Jugoslavije. Gibonni je napisao pesmu “Cesarica” za Olivera Dragojevića, koja je postala ogroman hit i najemitovanija pesma u Hrvatskoj devedesetih. Zlatan Stipišic
2003. godine postaje UNICEF-ov ambasador dobre volje i uključen je u mnoge humanitarne koncerte i organizacije za borbu protiv gladi i siromaštva.

Sve informacije i rezervacije:
rezervacije@tiketklub.com
klubsu@yahoo.com
Kontakt tel: 065 610-43-12 i 065/366-5-222
Web page: www.tiketklub.com
Dostavljamo ulaznice kurirskom sluzbom na željenu adresu za jedan dan na celoj teritoriji Republike Srbije.

Ulaznice možete nabaviti preko Tiket Kluba!