Muzej iluzija – ulaznice

 

Muzej iluzija – ulaznice

POSETITE BEOGRADSKI MUZEJ ILUZIJA!
Istražite svet iluzija, doživite nemoguće i ne zaboravite da ponesete svoj omiljeni fotoaparat! Nudimo Vam intrigantno čulno i edukativno iskustvo sa pregršt novih, zanimljivih i još neviđenih iluzija!

Ulaznica za obilazak muzeja važi godinu dana od datuma kupovine

Istražite svet iluzija, doživite nemoguće i ne zaboravite da ponesete svoj omiljeni fotoaparat! Nudimo Vam intrigantno čulno i edukativno iskustvo sa pregršt novih, zanimljivih i još neviđenih iluzija!

Muzej iluzija predstavlja franšizu jednog od najbrže rastućih muzejskih lanaca, koji je do 2020. godine otvoren u više od 20 svetskih gradova. Prostire se na 3 nivoa i poseduje mnoštvo naučnih eksponata, od kojih je većina interaktivna.

Otvaramo prostor za izlet u svet koji očarava sve generacije!

Svet koji predstavlja savršeno mesto za nova iskustva i uživanje s prijateljima ili porodicom.

Posetite nas i budite sigurni da nećete verovati sopstvenim očima jer će Vam svet iluzija poljuljati poverenje u čula. Ne propustite priliku da naučite ponešto o percepciji, ljudskom mozgu i saznate više o naukama poput optike, geometrije, biologije i psihologije. Nakon posete Muzeju ćete razumeti zašto Vaše oči vide stvari koje mozak ne razume.

Hrabro uskočite u vrtlog iluzije koju stvara Vortex tunel. Vortex će Vas potpuno izbezumiti i naterati da se svojski borite u napredovanju kroz rotirajući cilindar i nastojanju da napravite svaki sledeći korak po potpuno ravnoj i stabilnoj površini.

Odigrajte partiju pokera sa svojih 5 klonova, uživajte u zbirci holograma ili poslužite nečiju glavu na tanjiru! Izgubite se u beskonačnoj sobi, istražite odnose veličina i fotografišite se u svim, ali baš u svim nemogućim pozama!

Odvažite se da zakoračite u svet iluzija koji Vas neće ostaviti ravnodušnim i podsetite se da su pretpostavke koje imamo o svetu koji nas okružuje ponekad zaista samo – pretpostavke.

Na samom kraju se zaustavite u pametnom šopu – prostoru sa didaktičkim igrama i mozgalicama i ponesite sa sobom sećanje na nezaboravan doživljaj!

Radno vreme:

Ponedeljak – Nedelja
9:00 – 21:00

* Eksponati *

Varljivo prstenje

Eksponat se sastoji od dva prstena spojena pod određenim uglom na rotirajućoj osnovi. Pokrenuti prstenovi stvaraju utisak pomeranja inače statičnih objekata i stvaraju iluziju da dva prstena rotiraju jedan na drugom, tokom kretanja po eliptičnoj putanji.

Varljivi štap

Ovaj eksponat poigrava se s osećajem za prostor. Štap je pričvršćen za horizontalnu ploču koja se rotira i na svom putu nailazi na zakrivljenu rupu. Ljudski mozak će automatski pretpostaviti da štap ne može da prođe kroz rupu, međutim, zbog promišljene geometrije štap prolazi kroz rupu bez problema.

Gramofoni

Optičku iluziju u ovom obliku predstavljaju dva gramofona koja prilikom okretanja prave hipnotičku iluziju. Kružni oblik eksponata će posetioce asocirati na gramofon i sugerisati da ga zavrte. Na gramofonima se nalaze koncentrični šabloni koji prilikom pokreta stvaraju različite hipnotičke iluzije.

Klon sto

Ova iluzija će vam omogućiti da sedite za stolom sa samim sobom! Naizgled veliki okrugli sto zapravo je kružni isečak, koji u ogledalima pod uglom od 60 stepeni reflektuje pun krug. Potpun doživljaj nastaje kada se posetilac nađe među svojih 5 kopija koje sede za istim stolom.

Iluzija stolice

Možda ste primetili da ovo naizgled nije obična stolica i da je reč o još jednoj iluziji. Složićete se da je začuđujuće koliko veličina osobe koju gledamo zavisi od konteksta koji nam sugerišu predmeti oko nje. Pozivamo Vas da istražite zakonitosti percepcije i poigrajte se ulogama i odnosom veličina u kontekstu iluzije stolice!

Ames soba

Pitate se da li vas oči varaju ili zaista u jednom uglu sobe stoji div, a u drugom patuljak? Posetite nas i uverite se da vam se čovek pred očima smanjuje i povećava kroz samo par koraka u ovoj neverovatnoj sobi iluzija! Naizgled potpuno normalna soba, zapravo je majstorski izobličena kako bi posmatraču omogućila zapanjujuće perceptivno iskustvo.

Kolor soba

Oduvek ste želeli da uhvatite svoju senku? Pozivamo Vas da to i učinite! Poigrajte se sa bojama u našoj kolor sobi i napravite neke od najoriginalnijih fotografija!

Obrnuta soba

Da li ste spremni radikalno promeniti pogled na svet? Možda i za 180 stepeni? Fotografišite se u neverovatnim pozama dok hodate po plafonu! Mašta je granica! (Savet: Ne zaboravite da pozovete i prijatelje).

Vortex tunel

Kada Vam se poslednji put toliko zavrtelo u glavi da ste osećali kao da gubite tlo pod nogama? To mora da je bila ljubav, ili možda ipak – još jedna iluzija? U ljubavi i iluziji važno je prepustiti se, zato zaboravite sve što ste znali i uskočite u vrtlog iluzije u našem Vortex tunelu! Garantujemo Vam da će Vas potpuno izbezumiti i naterati da se svojski borite u napredovanju kroz rotirajući cilindar u nastojanju da napravite svaki sledeći korak – po potpuno ravnoj i stabilnoj površini!

Beskonačni bunar

Mnoge stvari u životu skloni smo porediti sa rupom bez dna, a da rupu bez dna nikada nismo ni videli. Pravi je trenutak da se ta nepravda ispravi!

Stereogram

Savladajte veštinu putovanja iz 2D u 3D! Pozivamo Vas da se zabavite i budete uporni, kako biste na pravi način doživeli ovo putovanje! Stereogram je slika u slici. Unutar svake slike sakriven je objekat koji se pojavljuje u 3D formatu kada se posmatra ispravno. Zanimljivo, zar ne?

Kaleidoskop

O taj divan, šareni i uvek promenljiv svet kaleidoskopa! Toliko ga volimo da smo optički instrument prepravili u jednu od omiljenih igračaka, a sada se u našoj interpretaciji nalazi i u Muzeju iluzija! Umesto šarenih papirića i perli, zaigrane šablone ovaj put prave posetioci. Kaleidoskopirajte se i Vi!

Ogledalo istine

Otkrićemo Vam jednu tajnu: ogledala lažu! Znate li da odraz koji vidite kada se pogledate u ogledalo nije identičan slici koju vide ljudi kada vas gledaju? Vreme je da konačno vidite kako izgledate… Da li ste spremni?

Glava na tanjiru

Oduvek ste želeli nečiju glavu na tanjiru? Vreme je da Vam se želje ispune! Doživite iluziju skrivenog tela i ne brinite! Niko se ovde neće ozlediti, ali vam garantujemo da će se svi dobro zabaviti!

Oči koje vas prate

Sada možete napraviti fotografiju sa jednim od naših najpoznatijih pronalazača, samo ne zaboravite da se zagledate pravo u njegove oči!
„Oči koje vas prate“ je optička iluzija u kojoj se konkavne oči čine konveksnim. Ukoliko ih dovoljno dugo posmatrate i pritom se krećete se na levu ili desnu stranu, učiniće vam se da vas Tesline oči prate kuda god da se zaputite.

Iluzija udubljenog lica

Pitate se, kakvo je to udubljeno lice? Da li je reč o još jednoj optičkoj varki? U ovom slučaju otkrićemo Vam sledeće: na prvom spratu čeka Vas odgovor na to pitanje.

Hologrami

Čudesne slike koje stvaraju iluziju trodimenzionalnosti, u svom jednostavnom obliku se mogu videti svakodnevno na novčanicama i kreditnim karticama. Međutim, kod nas ništa nije jednostavno! Zato u našoj respektabilnoj zbirci holograma možete pronaći portrete, starinske predmete, životinje i slike koje se pojavljuju i nestaju pred vašim očima!

Optičke iluzije

Optičke iluzije Vam možemo ukratko predstaviti kao dvodimenzionalne slike koje izvode trikove pred Vašim očima, zbunjujući pri tome i Vaš mozak. One su podsetnik da su naša čula nesavršena, a pretpostavke o vizuelnom svetu vrlo često iskrivljene. U to ime predstavljamo zbirku od preko 40 optičkih iluzija… 

Izvor: www.muzejiluzija.rs

Ulaznice:
Mail: klubsu@yahoo.com
rezervacije@tiketklub.com
Kontakt tel: 065 610-43-12  i  065/366-5-222
Sajt: www.tiketklub.com

Dostavljamo ulaznice kurirskom službom na željenu adresu za jedan dan na celoj teritoriji Republike Srbije.

Poštarinu plaća primalac pošiljke!

Ulaznice možete nabaviti preko Tiket Kluba!