NOĆ MUZEJA 2018 – Noć muzeja – karte

 

NOĆ MUZEJA 2018 – karte

Noć muzeja

17:00, Saturday, 19. May 2018

Jubilarna 15. Noć muzeja – Pobede i pobednici

Petnaesta Noć muzeja, najlepše majsko druženje uz kulturu i umetnost, biće održano 19. maja širom Srbije, a samo u Beogradu posetioce očekuju brojna iznenađenja na više od šezdeset lokacija u gradu! Program je ove godine grupisan u šest celina: Istorijska tura, Savremena tura, Beograd sa stilom, Beograd za ljubitelje nauke, tehnologije i arhitekture, Dečja tura i Umetnik je prisutan.

Muzeji, galerije, brojne ustanove kulture, ali i neka sasvim neočekivana i pomalo zaboravljena zdanja  otvoriće svoja vrata u Noći muzeja i sve od 17 časova do sat iza ponoći osvetliće najlepše priče inspirisane pobedama i pobednicima, ovogodišnjom temom manifestacije.

Glumačkim legendama Mileni Dravić i Draganu Nikolić, omiljenom paru bivše SFRJ kako ispred tako i iza kamere, biće odato poštovanje novom izložbom u Muzeju jugoslovenske Kinoteke, koja će premijerno biti otvorena u Noći muzeja. Umetnički paviljon Cvijeta Zuzorić postaće ove godine istorijski paviljon pod nazivom „Viasat History paviljon“ i ugostiće hrabre i za svoje vreme posve neobične vladarke dinastija Karađorđević i Obrenović. Muzej srpskog lekarskog društva prikazaće kako se od zbilja daleke prošlosti pa sve do danas primenjivala terapija otpuštanja krvi. Nesvakidašnje porodične priče oživeće u raskošnoj kući porodice Veljković, dok će legat našeg čuvenog Vojislava Jovanovića Maramboa biti otvoren prvi put u Noći muzeja! Ljubitelji avangardnih skulptura moći će da se dive skulpturama naše slavne Olge Jančić u Kući legata, dok će u galeriji ULUS-a oni naklonjeniji savremenoj umetnosti moći da istraže svet muškog akta koji je nepravedno sklonjen u drugi plan na srpskoj sceni. Secesijski dragulj Muzej Jovana Cvijića biće dom izložbe posvećene upravo secesiji na ulicama Beograda, a svoja vrata otvoriće i zgrada u kojoj se danas nalazi Radio Beograd, koja čuva kako kultne radijske, tako i brojne druge zanimljive beogradske priče.

 Informacije i rezervacije:
Mail: klubsu@yahoo.com
rezervacije@tiketklub.com
Kontakt tel: 065 610-43-12 i 065/366-5-222
Sajt: www.tiketklub.com
Dostavljamo ulaznice kurirskom službom na željenu adresu za jedan dan na celoj teritoriji Republike Srbije.
Ulaznice možete nabaviti preko Tiket Kluba!