DŽEPOVI PUNI KAMENJA – Atelje 212

DŽEPOVI PUNI KAMENJA - Atelje 212, Tiket Klub

DŽEPOVI PUNI KAMENJA – Atelje 212

Mari Džons (Marie Jones)
DŽEPOVI PUNI KAMENJA (Stones in His Pockets)

Prevod: Ivana Dimić

Režija: Erol Kadić

Scenograf: Ljubisav Milunović
Asistent scenografa: Vojin Butković
Kostimograf:  Ana Đorđević
Izbor muzike: Ana Đokić
Koreograf: Dušan Šida
Film: Čeda Veselinović

Premijera: 24.1.2004. Velika scena

Igraju:

NEBOJŠA ILIĆ (Džek Kvin, Esling, Miki, Šin, Džon),
NENAD JEZDIĆ (Čarli Konlon, Simon, Klem, Fin, Karolina Đovani, Otac Džerald, Džok Kambel, Gospodin Harkin)

“SJAJNA PREDSTAVA, ODLIČNE ULOGE!”

 Novosti

DŽEPOVI PUNI KAMENJA su priča o dva mlada čoveka koji u svom životu hoće da naprave nešto, nešto vredno i veliko, nešto što se razlikuje drastično od statiranja u filmovima. I tako….Čarli i Džejk čekaju svoju šansu…Čarli bi voleo da proda svoj scenario, a Džejk da dobije glavnu ulogu u nekom filmu. Dva glumca Ateljea 212 igraju 13 likova u predstavi o malom irskom selu u kome se snima holivudski film! S jedne strane, seljani se podsmevaju Holivudu, ali ipak učestvuju u snimanju filma, jer im to donosi značajne prihode. S druge strane su fascinirani holivudskom mašinerijom za proizvodnju snova i pojavom filmskih zvezda. Statiranje u filmu im razbuđuje maštu i stvara želju da i sami pišu scenarija i snimaju filmove. Ali predstava nije samo tužna komedija o meštanima jednog siromašog sela koji statiraju u holivudskom filmu i o sukobu njihovih iluzija sa stavarnošću. To je predstava o malim i beznačajnim ljudima i o njihovoj nadi, nadi da će uspeti da promene svoje male, siromašne i beznačajne živote ako samo dobiju pravu priliku za to. „Nije važno što si niko i ništa, ako dobiješ šansu“ glasi pravi moto ove predstave. Uživaćete u ovoj urnebesnoj komediji o „sudaru“ Holivuda, sveta filmske iluzije, sa siromašnim žiteljima jednog sela, a najviše u maestralnoj igri Nenada Jezdića i Nebojše Ilića.

“VEŠTO, NENAMETLJIVO I ZABAVNO!”

Glas javnosti

Džepovi puni kamenja“ osvojili nagradu „Lorens Olivije“ za najbolji savremeni komad u Velikoj Britaniji u sezoni 2000/2001. godine.

“SUDAR SVETOVA: SVETA FILMSKE ILUZIJE I SVETA REALNOSTI”

Ivana Dimić

“SAM ŽIVOT POSTAJE PRAVI, VELIKI I JEDINI FILM, A STATISTI U ŽIVOTU PRAVE, VELIKE I JEDINE ZVEZDE U FILMU KOJI PREDSTAVLJA SAM ŽIVOT.”

DŽEPOVI PUNI KAMENJA - Atelje 212, Tiket Klub