KOS – Atelje 212

KOS - Atelje 212, Tiket Klub

KOS – Atelje 212

Gradsko kazalište Sisak /Zijah A. Sokolović

Režija: ZIJAH A. SOKOLOVIĆ

Igraju:

OLGA PAKALOVIĆ
ZIJAH A. SOKOLOVIĆ

Iz ciklusa „Male predstave neobične teme“
KOS je drama sećanja. Dvoje odraslih ljudi priseća se događaja koji ih je životno odredio, veze kad je ona imala dvanaest, a on četrdeset godina i međusobno verbalno tragaju za istinom u prošlosti i sećanju. Komad govori o seksualnoj vezi koja transformiše i parališe, preispitujući odnos ljubavi i seksualnosti, ali i zloupotrebe ljudskih emocija. Sa temom seksualnog zlostavljanja maloletnika, Haroverov tekst zapravo je ispitivanje granica slobode, ali još više ispitivanje granica kazne, jer je društvena stigma žrtve ponekad i teža od krivične odgovornosti i kazne određene počinitelju. Postavlja se nekoliko teza o prirodi žudnje, ali i o razlozima zbog kojih dolazi do fizičkog kontakta.
Pored Zijaha Sokolovića u komadu igra i Olga Pakalović, jedna od prvakinja hrvatskog glumišta, dobitnica nagrade „Fabijan Šovagović“ za najbolju hrvatsku glumicu 2008. godine. Predstava Kos je kao i ostale Sokolovićeve izvedbe, pokušaj da se teatar okrene okrene čoveku i njegovim željama, nadanjima i strahovima…težnji da čovek spozna sebe.

„Intimna drama koja se, kao i svaka tajna iz ormara, pred gledaocima otkriva polako i bolno. KOS je drama koja postavlja pitanja, ali ne daje odgovore“
Igor Ružić, Radio 101