SLAVNA FLORENS – Atelje 212

SLAVNA FLORENS – Atelje 212. Tiket Klub
SLAVNA FLORENS – Atelje 212. Tiket Klub
SLAVNA FLORENS – Atelje 212. Tiket Klub
SLAVNA FLORENS – Atelje 212

SLAVNA FLORENS

Atelje 212

Piter Kvilter

Prevod: Đurđa Tešić, Teodora Marković

Režija: ĐURĐA TEŠIĆ

Scenograf: Zorana Petrov
Kostimograf: Gorica Popović
Korepetitor: Miša Cvijović
Izbor muzike: Autorski tim predstave
Organizator: Nevena Vučković

Igraju:

Florens Foster Dženkins: GORICA POPOVIĆ
Kozmo Mek Mun: IVAN MIHAILOVIĆ
Doroti / Marija / Gospođa Verinder Geđ: TAMARA DRAGIČEVIĆ

Inspicijent: Milenko Adamov
Sufler: Jelena Tvrtković

Premijera: 3. april 2014.

Zahvaljujemo se na nesebičnoj pomoći Ivanu Aleksijeviću, Nataši Tasić Knežević, Vanji Trajković i Vuku Šećeroviću.

SLAVNA FLORENS, po tekstu britanskog dramskog pisca Pitera Kviltera, je istinita priča o Florens Foster Dženkins, najgoroj pevačici na svetu, koja je četrdesetih godina u Njujorku bila omiljena muzička atrakcija. Florens Dženkins se proslavila operskom karijerom, iako nije umela da peva. Komad prati njen život u vreme kada njena karijera dostiže vrhunac – nastupom u Karnegi holu!
Jedini problem bila je činjenica što je sirota Florens svaku salvu smeha iz publike nehajno odbacivala kao profesionalnu ljubomoru. Publika je bila oduševljena njenim „fantastičnim glasovnim mogućnostima“ i za koncert ove sopranistkinje bez trunke sluha uvek se tražila karta više.
Ipak priča o Florens Dženkins je topla ljudska priča, jer su njena ogromna ljubav prema muzici i ekscentrični entuzijazam bili toliko zarazni da su bili jači od nedostatka talenta.
Ovaj brodvejski šou i veliki pozorišni hit, prvi put je izveden u Londonu, na Vest Endu 2005. godine, kada je bio nominovan za prestižnu „Lorens Olivije” nagradu kao najbolja nova komedija.

PITER KVILTER
Savremeni engleski dramski pisac koji je, svojim komadima u dobroj meri „osvežio“ scene na Vest Endu i Broadveju i čija su dela prevedena na 27 jezika i igrana u više od 40 zemalja sveta.
Rođen je u Kolčesteru u Engleskoj i diplomirao na Univerzitetu Lids. Živeo je 14 godina u Londonu, pre nego što je emigrirao na Kanarska ostrva čiji je i danas državljanin. Piše za radio, televiziju i pozorište.
Počeo je da piše 1998. godine. Njegovo prvo delo je ženski komad „Podigni zavesu“, nakon koga sledi mjuzikl „Duh iz Kentervila“ po  Oskaru Vajldu, koji je napravio ogroman uspeh u Velikoj Britaniji. Svoj debi na Vest Endu imao je sa pop mjuziklom „Boj Bend“ u Gilgud Teatru. Piter Kvilter doživljava svoj prvi internacionalni uspeh sa mjuziklom „Na kraju duge“, pričom o poslednjim mesecima života glumice Džudi Garland, 2005. godine, za koju je dobio tri nominacije za nagradu Toni.
Njegov drugi veliki hit je muzička komedija „Slavna Florens“, koja je imala je svetsku premijeru 2005. godine na Vest Endu. Predstava je nominovana za prestižnu nagradu “Lorens Olivije”, kao najbolja nova komedija. Ova komična ali i dirljiva priča o Florens Foster Dženkins, najgoroj pevačici na svetu, doživela je vanserijski uspeh u Londonu. Od tada je ovaj komad videlo preko milion gledalaca u pozoroštima širom sveta, uključujući Kejptaun, Rim, Prag, Varšavu, Amsterdam, Rio de Ženeiro, Toronto, Čikago, Madrid, Sidnej, Njujork…