Ćeif – BDP

Ćeif - BDP, Tiket Klub

Ćeif – BDP

Pisac – Mirza Fehimović

Režija – Egon Savin

SCENOGRAF – Egon Savin

KOSTIMOGRAF – Snežana Pešić Rajić

SCENSKI GOVOR – Dr. Ljilana Mrkić Popović

DIZAJN SCENSKOG ZVUKA – Zoran Jerković

IZRADA LUTAKA – Radionica Malog pozorišta “Duško Radović”

ORGANIZATOR – Srđan Obrenović, Srđan Novaković

INSPICIJENT I SUFLER – Olivera Milosavljević

LICA

Salko Halilović – Ljubomir Bandović
Esma Halilović – Dušanka Stojanović
Munevera Petrović – Radmila Tomović
Stevan Petrović – Nebojša Ljubišić
Klara Horvat – Sandra Bugarski
Hamo Mutevelić – Slobodan Ćustić
Mirko Petrović – Lako Nikolić
Merja Halilović – Marijana Vićentijević
Elizabet Petrović – Jovana Cvetković

O DELU

     Drama ĆEIF, sarajevskog autora Mirze Fehimovića je pobednik na Konkursu za savremeni domaći dramski tekst na bosanskom i srpskom jeziku, koji su objavili Festival MESS i Beogradsko dramsko pozorište.
Komad delikatno razlaže bosansku traumu kroz nekoliko isprepletanih sudbina, čisto i pomirljivo – bez osude ijedne nacije, jer svi su na svoj, sudbinski predodređen način, žrtve bolnog iskustva.

O PISCU

     Mirza Fehimović rođen je u Sarajevu, gđe je zavrsio Filozofski fakultet. Boravio je, kao stipendista dve godine u Indiji. Objavio knjige pesama: ARS BREVIS VITA LONGA i ŠTA MI JE REKAO FRANC, ZEC I PANTARUO (nagrada za najbolju knjigu neobjavljenih priča za 2005.godinu).

O REDITELJU

     Egon Savin, rođen je u Sarajevu. Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu na katedri za Pozorišnu režiju. Režirao je više od sedamdeset predstava širom predhodne Jugoslavije. U Beogradu, Zagrebu, Sarajevu, Skopju, Podgorici, Novom Sadu … Njegove predstave gostovale su u Parizu, Nansiju, Milhajmu, Varšavi, Beču, Tel Avivu, Čikagu, Njujorku … Redovni je profesor na Katedri za režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Dobitnik je svih značajnih pozorišnih nagrada i priznanja: sedam “ Sterijinih nagrada “, dve nagrade “ Bojan Stupica “, nagrada “ Joakim Vujić “, Oktobarska nagrada grada Beograda. ĆEIF je njegova četvrta režija u Beogradskom dramskom pozorištu, gde je režirao: DUGO PUTOVANJE U JEVROPU , NOVO DOBA , KAJ SAD? .

REČ REDITELJA

     To je realistički komad o povratnicima u Sarajevo posle rata – o onima koji su se sklonili, “ pobegli “ i onima koji su ostali. Sećanja na mirnodopska ex-Yu srećna vremena, nostalgija i zapitanost zbog razloga zajedničke nesreće, ali i prebacivanja, osećaj krivice i straha od nerazumevanja do u finalu – mogućnosti oproštaja, isceljivanja – sve je izmešano ubedljivo i iskreno kroz male, ljudske priče – porodične, komšijske, čaršijske.

     Vreme trajanja: 1h 50min

Ćeif - BDP, Tiket Klub