Luna-park – Beogradsko dramsko pozorište

Luna-park - Beogradsko dramsko pozorište, Tiket Klub
Luna-park - Beogradsko dramsko pozorište, Tiket Klub
Luna-park - Beogradsko dramsko pozorište, Tiket Klub
Luna-park – Beogradsko dramsko pozorište

Luna-park

Beogradsko dramsko pozorište

Predstava “Luna park” koja je nedavno premijerno izvedena u Beogradskom dramskom pozorištu je već sa…Originalno objavljeno na stranici www.svet.rs/najnovije-vesti/luna-park-novi-pozorisni-hit © svet

Drama Aleksandra Jugovića “Luna park”, crna komedija sa temom iz savremenog života, u režiji Milene Pavlović Čučilović, biće premijerno izvedena 30. marta na sceni Rade Marković u Beogradskom dramskom pozorištu, najavljeno je na konferenciji za novinare.

Muziku je komponovao Bora Dugić, a uloge su poverene Olgi Odanović, Ljubinki Klarić, Nataši Marković i Dubravku Jovanoviću.

Prema rečima autora drame “Luna park” Jugovića, od objavljivanja njegove prve knjige prošlo je 18 godina i možda je ova godina pokazala da je to bila priprema za ovaj dramski tekst. On je zahvalio direktorki BDP Maši Mihailović što je procenila da njegov dramski tekst doseže visoke vrednosti ove ustanove i rediteljki što je njegov književni tekst oživela prateći njegovu zamisao.

Prema rečima pisca, drama kazuje o poremećenim porodičnim odnosima, dvostrukom moralu junakinja koje čeznu za boljim životom u maloj sredini u kojoj je smeštena njihova porodica, ta slika postaje ogoljena pa na kraju i surova. “Ljudi čeznu za ciljevima koji su im nedostižni, Luna park potire razlike, bitno je pokušati da život učiniš lepšim ma koliko žetoni bili skupi”, rekao je Jugović.

LICA:

Lesa (Leposava)
Olga Odanović
Mia (Miloranka)
Ljubinka Klarić
Mara (Marica)
Nataša Marković
Milorad
Dubravko Jovanović
Radenko, Inspektor, Pop, Čovek
Dubravko Jovanović