Alpha Boys – Bitef teatar

Alpha Boys – Bitef teatar, Tiket Klub
Alpha Boys – Bitef teatar, Tiket Klub
Alpha Boys – Bitef teatar, Tiket Klub
Alpha Boys – Bitef teatar

Alpha Boys

Bitef teatar

Koreografija: Gaj Vajcman i Roni Haver

Koncept i koreografija: Gaj Vajcman (Guy Weizman) & Roni Haver (Roni Haver)
Muzika: Elad Koen Bonen (Elad Cohen Bonen)
Muzički saradnik: Jens Boteri (Jens Bouttery)
Dramaturgija: Verle Van Overlup (Veerle van Overloop)
Scenograf: Askon de Nis (Ascon de Nijs)
Kostimograf: Slavna Martinović
Dizajn svetla: Vil Friken (Wil Frikken)
Asistenti koreografa: Dunja Jocić i Horhe Moro (Jorge Morro)
Igrači Bitef dens kompanije: Đorđe Makarević, Miloš Isailović, Milica Pisić, Nikola Tomašević, Strahinja Lacković, Uroš Petronijević
Muzičari: Žarko Andrejić, Bojana Račić
Baletski pedagog: Marija Janković
Premijera: Bitef teatar, 28. april 2011. godine
Predstava Alfa Bojs premijerno je izvedena u produkciji Kluba Gaj i Roni (Club Guy & Roni) u koprodukciji sa Grand teatrom iz Groningena.
Fotografija: Jelena Janković
Organizacija: Kristijan Vojinović

Predstava Alfa Boys bazirana je na komadu Jezik zidova, originalno pravljenom samo za žene. Ova verzija u sebe uključuje samo muške igrače.

Alfa Boys je priča o šest mladića koji po ceo dan “gluvare” u pabu i sanjare o velikom uspehu. Dok taj dan uspeha ne dođe ova grupa antiheroja se suoćava sa “radostima” sazrevanja.

Predstava istražuje specifičnosti i energetske potencijale muške igre, ali i opšte poznate klišee vezane za muškost – poput oružja i alkohola. Takođe autori istražuju i koncept onoga što danas zovemo metroseksualcem.

Kakav je zapravo muškarac dvadeset prvog veka?

Klub Gaj i Roni iz Holandije, plesna je kompanija koju su osnovali poznati izraelski koreografi Roni Haver i Gaj Vajcman.Klub okuplja plesače iz različitih kulturoloških sredina, iz celog sveta. Svojim radom doprinosi stvaranju, razvoju i definisanju modernog teatarskog izraza. Kombinujući čiste plesne tehnike i raznolike teatarske elemente, koreografi kreiraju predstave koje istražuju pokrete ljudskog duha zarobljenog u telu.
Koreografi Gaj Vajzman i Roni Haver poznati su domaćoj publici kao autori predstava Jezik zidova izvedene na 40.Bitefu, Poetični porazi izvedene na 5. Beogradskom festivalu igre i Mirisi cimeta, izvedene na sceni Bitef teatra u mart 2010.

Bitef Dens Kompanija

Projekat osnivanja Bitef dens kompanije podstaknut je velikim kreativnim i estetskim potencijalom koji u sebi nosi savremeni plesni teatar, kao i potrebom da Beograd ima, po prvi put u svojoj pozorišnoj istoriji, plesnu kompaniju vezanu za jednu instituciju kulture. Osnivanjem Bitef dens kompanije Beograd je dobio elitnu plesnu trupu, čija je misija da promoviše savremeni ples u celoj Srbiji, kao i da gostuje u regionu i na evropskoj plesnoj sceni.

Rad kompanije podrazumeva klasičan i savremeni plesni trening, kao i saradnju sa najeminentnijim domaćim i stranim koreografima i rediteljima.