Na rubu Evrope – Dom omladine

Na rubu Evrope

Stand Up comedy – Željko Pervan

Dom omladine Beograda

četvrtak, 20. Dec 2012u 20:00h.

Stand up predstavom “Na rubu Evrope” poznati hrvatski komičar Željko Pervan puni dvorane širom Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine, sledeća stanica je Beograd.

Poznati hrvatski komičar Željko Pervan nastupiće premijerno pred beogradskom publikom sa celovečernjom stand up komedijom u četvrtak 20. decembra, od 20h u velikoj sali Doma omladine Beograda.

Jedno od najprepoznatljivijih lica hrvatske televizije Željko Pervan već neko vreme dar za satiru i humor “preusmerava” sa malih ekrana na daske koje život znače – i to u formi stand up-a. Predstavom “Na rubu Evrope” puni dvorane širom eks-Ju regiona i veruje da su brojnost i smeh gledalaca najbolja potvrda za vrednost njegovog rada. Bilo da nastupa u Puli, Mostaru ili Celju – Pervanovi satirični osvrti na društvenu stvarnost i humoristično raskrinkavanje politike i društva nailaze na podjednako dobre reakcije publike. Valjda zato i što je karijeru započeo “za života” bivše Jugoslavije njegova komedija razmatra one “rubne” teme i iskustva bliska svima onima koju su u toj zemlji nekada živeli: “Stand up nisu vicevi i nije imitiranje, stand up je verbalno crtanje pa iz te činjenice izviru teme kojima se bavim: politika i političari, lažne veličine kojima skidam metafizički pokrov, a tu je svakako Evropska unija, Britanci i mali narodi, balkanske svađe s akcentom na moj narod i državu, muško-ženski odnosi, deca i bračni odnosi, umetnici i likovi kod Tolstoja i Dostojevskog – uglavnom više se bavim ljudskim karakterom nego konkretnim ljudima.”- objašnjava Pervan.

U susret druženju sa Beograđanima, hrvatski komičar ističe da od svega najviše voli nastupe uživo, jer jedino od publike može da dobije potvrdu da vredi i jedino njoj veruje.

Pervan je karijeru započeo 1984. godine na zagrebačkom Radiju 101 u emisiji “Zločasta djeca”, da bi nastavio na hrvatskoj televizijskoj sceni gde je proveo niz godina radeći na autorskim satiričnim formatima (OTV, HTV, Nova TV…); glumio je u Satiričnom pozorištu Kerempuh, pisao kolumne za Vjesnik, napisao knjigu o marketingu i na čelu je marketinške agencije Jadran. Interesantno je da je autorski projekat ovog komičara “Večernja škola” – veoma gledana improvizacijska emisija emitovana na OTV-u  – bio verovatno inspiracija sličnim formatima u zemljama u okruženju.

Cena ulaznice:

Sedišta Jedinstvena ulaznica 1.000,00 RSD

Ulaznice možete kupiti preko Tiket Kluba!