BALKAN DANCE PROJECT VOL. 2 – Madlenianum

 

Madlenianum

Aleksandar Ilić, Natalia Iwaniec, Igor Kirov

BALKAN DANCE PROJECT VOL. 2


 

Balkan Dance Project je međunarodni plesni projekat koji spaja uspešne mlade koreografe, plesače i stvaraoce iz Slovenije, Srbije, Makedonije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Oni kroz individualne priče istražuju zajedničko iskustvo življenja na prostoru Balkana.

Svako od njih se kroz svoju jedinstvenu estetiku dotiče kako individualnih, tako i univerzalnih tema koje se tiču svih nas. Projekat donosi kreativnost, integraciju stvaralaca iz različitih država, ali sa zajedničkim kulturnim nasleđem, mobilnost kulturnih radnika i međukulturni dijalog na jeziku umetnosti. Pored zbližavanja, povezivanja umetnika, i kulturne razmene, plesni projekat za cilj ima i razvoj modernog, odnosno savremenog, baleta u široj regiji, predstavljanje plesnih produkcija u manjim mestima i obrazovanje mladih.

Nakon uspešno izvedenih plesnih predstava u okviru Balkan Dance Projecta (He He Helium i Balkan Dance Project Vol. 1), sa kojima se ovaj projekat predstavio ne samo u regionu nego i na medjunarodnim binama, umetnička ekipa Balkan Dance Projecta sa 6 novih plesača, koji dolaze iz Slovenije, Hrvatske i Srbije priprema novu plesnu predstavu Balkan Dance Project Vol.2, u  saradnji sa Operom i teatrom Madlenianum (Srbija) i Festivalom Velenje (Slovenija), koja će se premijerno izvesti predstavu 8. oktobra 2016. godine na Velikoj sceni Opere I teatra Madlenianum s početkom u 19.30 časova.

Izabrani igrači Mojca Majcen, Ema Janković, Vladimir Čubrilo, Branko Mitrović, Luka Živković i Jakša Filipovac učestvovaće u koreografijama Sonetni venac France Prešerna Aleksandra Ilića i Natalie Iwaniec i Kocka Igora Kirova.

Nakon premijernog izvođenja u Operi I teatru Madlenianum, Balkan Dance Project će biti izveden 13. i 17. oktobra u Velenju i 18. oktobra u Sežani (Slovenija).

fotografije: Nemanja Maraš

 

Sve informacije i rezervacije:
Mail: klubsu@yahoo.com
rezervacije@tiketklub.com
Kontakt tel: 065 610-43-12 i 065/366-5-222
Sajt: www.tiketklub.com

Dostavljamo ulaznice kurirskom službom na željenu adresu za jedan dan na celoj teritoriji Republike Srbije.

Ulaznice možete nabaviti preko Tiket Kluba!