Ispovest Dmitrija Karamazova – MADLENIANUM

Ispovest Dmitrija Karamazova - MADLENIANUM, Tiket Klub
Ispovest Dmitrija Karamazova - MADLENIANUM, Tiket Klub

Ispovest Dmitrija Karamazova

MADLENIANUM

Dobitnik nagrade SREBRNI VITEZ na Festivalu u Moskvi

Adaptacija dela romana F.M. Dostojevskog
Autorski projekat NEBOJŠE DUGALIĆA
Igra: Nebojša Dugalić

Ispovest Dmitrija Karamazova predstavlja monodramsku adaptaciju dela romana F.M Dostojevskog u kome Dmitrij Karamazov, neposredno pred svoj sunovrat, odlučuje da svoj očaj kaže bratu Aljoši, njegovom „angelu na zemlji“, i da ga, iz bezizlaza zamoli za nemoguće – da od oca ište pomoć u novcu. To je situacioni okvir događaja u kome se ispreda priča o mrtvom čvoru njihovih sudbina u koji su se nerazmrsivo zapleli i Dmitrij i otac i Ivan i Katarina Ivanovna i Grušenjka i svi oko njih, a Dmitrij Karamazov je onaj iz koga se ta nerazmrsivost izvija u vapaj da se razreši nerazrešivo…

Nebojsa Dugalic je rodjen u Kraljevu 1970. Redovni profesor glume na Akademiji umetnosti u Beogradu.

Najvaznije uloge: Cezare (“Maska” Crnjanski), Sigismund (“Zivot je san” Kalderon), Knez Miskin (“Idiot” Dostojevski), Petar (“Govorna mana” G. Markovic), Karadjoz (“Prokleta avlija” Andric), Simeon Njago (“Zlatno runo” Pekic), Dzejmi (“Dugo putovanje u noc” O Nil), Antonije (“Antonije i Kleopatra” Sekspir), El Greko (“Burleska o Grku” A. Hing), Mita (“Laza i paralaza” Sterija), Djordje (“Tako je moralo biti” Nusic), Omer-pasa Latas (“Omer-pasa Latas” Andric), Maks Bijalistok (“Producenti”M. Bruks), Ejlert Levborg (“Heda Gabler” Ibzen), Pavle Isakovic (“Seobe” M.Crnjanski), Drobac (“Putujuce pozoriste Sopalovic”LJ. Simovic), Dr. Ragin (“Paviljon br.6” A.P.Cehov), Dmitrije Karamazov (“Ispovest Dmitrija Karamazova” Dostojevski), Aram Tomasijan (“Zver na mesecu” Kalinoski), Rakitin (“Mesec dana na selu” Turgenjev) i druge.
Rezija: “Visnjik” A.P.Cehov, “Osvrni se u gnevu” Ozborn, “Omer-pasa Latas” Andric, “Uvo Vukovog jezika” N. Dugalic, “Stari dani” Bora Stankovic, “Zenski razgovori” Radovic, “Policajci” Mrozek, “Paviljon br.6” Cehov, “Putujuce pozoriste Sopalovic” Simovic, “Cekajuci Godoa” Beket, “Sluskinje” Zene, “Siroti mali hrcci” Mihic i dr.

Dobitnik vise medjunarodnih nagrada, cetiri zlatna i dva srebrna viteza u Moskvi, kao i domacih, dve Sterijine, Zorana Radmilovica, Ljubise Jovanovica, cetiri Zoranova brka, Osisanog jeza, Nagrade zirija kritike za najbolje glumacko ostvarenje u sezoni, Stojana Decermica, vise godisnjih nagrada Narodnog pozorista u Beogradu za najbolja ostvarenja u sezoni i dr. Za reziju je dobio Srebrnog viteza u Moskvi, Nagradu zirija publike u Brckom za najbolju predstavu festivala, kao i nagradu na medjunarodnom festivalu u Sapcu za najbolju predstavu.