Mačka na usijanom limenom krovu (Drama) – Madlenianum

 

Mačka na usijanom limenom krovu

Najpoznatije književno delo Tenesija Vilijamsa, nije slavno samo zbog holivudskog filma iz 1958. godine sa Polom Njumenom kao Brikom i Liz Tejlor kao Megi. Ovo Vilijamsovo remek-delo, za koje je dobio Pulicerovu nagradu 1955, do danas je na repertoaru Brodvejskih i pozorišta na Vest Endu i predstavlja jedan od najdugovečnijih komada na svetskim scenama koji je ikada postavljen. Sada Mačka na usijanom limenom krovu i u Beogradu – na sceni Madlenianuma.

Ovo je melodramska priča o posrnuću i pravoj ljubavi koja se otkriva u poslednjem trenutku. Mačka na usijanom limenom krovu  prati bračni par Polit: Brika i Megi u presudnom času za jednu bogatu američku južnjačku familiju, u trenutku kad se saznaje da će Brikov otac, stari tata-Polit ubrzo umreti. Borba za nasleđe posvađaće snaje, ali će zbližiti nestašnog bonvivana Brika i njegovog oca, uz mnogo pravih teatarskih emocija koje nikog neće ostaviti ravnodušnim.

Premijera: 22. oktobar 2009. godine.

Režija i izbor muzike: Ivana Vujić
Dramaturg: Slavenka Milovanović
Scenografija: Kosta Bunuševac
Kostimografija: Ljiljana Petrović
Asistent kostimografa: Tina Bukumirović
Scenski pokret: Mojca Horvat
Lektor: Ljiljana Mrkić-Popović
Video: Svetlana Volic

    LICA

MARGARET              Nataša Ninković
BRIK                      Nenad Jezdić
MEGI, snaja            Branka Pujić
MAJKA                    Danica Ristovski
OTAC BRIK             Miodrag Krivokapić
GUPER, stariji brat   Nebojša Kundačina
SVEŠTENIK TUKER    Zoran Ćosić
DR BAU                  Bojan Krivokapić

Služavka Suki………Milica Milosavljević
Batler……………….. Kosta Bunuševac

Deca:Mina Ilić, Nikola Spasić, Sofija Rakin, Slavka Žunjanin, Arian Petrovski, Nina Raca, Jovana Crnomarković, Anđela Međa, Isidora Rabrenović, Mina Milanović, Stefan Mirković, Helena Kominac i Sonja Jovanović.

Sufler: Anka Milić
Inspicijent: Tatjana Radulović

KREATIVNI TIM:  Organizatori programa: Suzana Ilievska i Miloš Lazić · Majstor pozornice: Milan Ćirić · Tonska realizacija: Dušan Arsikin · Video realizacija Zvonimir Jelušić · Šminka i frizure: Mirjana Rakić · Garderoba: Verica Vild i Miladin Pavićević · Sufler: Goran Mladenović · Inspicijent: Tatjana Radulović · Radionička realizacija scenografije i kostimografije: Opera i teatar Madlenianum