BOEMSKO VEČE U KAFEU TERAZIJE – Pozorište na Terazijama

BOEMSKO VEČE U KAFEU TERAZIJE - Pozorište na Terazijama,tiket klub

BOEMSKO VEČE U KAFEU TERAZIJE – Pozorište na Terazijama

Kabare Radeta Marjanovića

Učestvuju:
Rade Marjanović, Srđan Bubalo- klavijature, Dragutin Guta Dimitrijević- harmonika i vokal
Gost: Tanja Bošković

Baveći se preko 30 godina svim pozorišnim žanrovima, od dramskog do muzičkog repertoara, i odigravši veliki broj raznoraznih uloga, logično je da umetnik oseti potrebu da se osami i sve to svoje umeće i iskustvo pretoči u jedan od najtežih žanrova naše profesije- kabare.

Podstaknut uspehom svog prvenca, kabarea „Dobra stara vremena“, kojim je pre šest godina otvorena nova kabaretska scena Pozorišta na Terazijama, koja je odigrana preko 150 puta i još uvek, Bogu hvala, traje i uspešno odoleva ovim „Novim vremenima“, osetio sam potrebu da nošen iskustvom i uspehom prethodne predstave, napravim nešto što će biti drugačije, a imati zajedničko žanrovsko opredeljenje- emocija.

Ne zamerite mi ako sam po malo pretenciozan, pa jedno svoje stanje pretvaram u žanr, ali imam osećaj da je u našim pozorištima sve manje onoga što je krasilo mnoge naše generacije i predstave – emocija.

Zato sam ovu predstavu i koncipirao kao literarno-muzičku kabaretsku predstavu „Boemsko veče u kafeu Terazije“. Želeo sam kroz stihove i priče Dučića, Vita Nikolića, Libara Markonija, Brane Petrovića, Zuke Džumhura i mnogih drugih naših divnih pisaca, mnogih noćobdija i boema, koji su svojim životom, a naročito delima, ušli u legende ovih prostora i uz muziku, koja se tako uklapa kao da je komponovana baš za ovo veče, oživim ono što sve dublje u sebi potiskujemo- emociju.

BOEMSKO VEČE U KAFEU TERAZIJE - Pozorište na Terazijama,tiket klub

Verujte, nije mi bilo teško, jer sam pored sebe imao prijatelja, pisca, novinara, humoristu, čoveka sjajnog duha, Galeta Jankovića. Reči njegove pesme „Zbog tebe moj kafanjero“, kompozitora Brano Mališića, su i pokrenule celu ovu priču. Nažalost, žurio se da ode i pridruži se legendama ovih prostora.

Ovu predstavu posvećujemo dragom prijatelju Galetu Jankoviću.
ZBOG TEBE MOJ KAFANJERO.
Rade Marjanović

premijera: 15. jun 2009.