Bajka o pozorištu – Zvezdara teatar

 

Bajka o pozorištu – Zvezdara teatar

ИГРАЈУ

Тихомир Станић

Даниел Гули, драматург, директор позоришта

Бранислав Зеремски

Јован Дебељачки, његов партнер, глума

Миодраг Крстовић

Хаџи Петар Протић, Анђелин отац, министар

Весна Станковић

Стана Протић, Анђелина мајка

Петар Стругар / Стефан Радоњић

Денис Гули, Даниелов син

Искра Брајовић

Анђела Протић, Денисова вереница

Снежана Савић

Марија Филиповић, Даниелова бивша девојка, Денисова мајка

Владимир Ђурђевић

Реч писца

Бајка о позоришту је комедија. Иако насловљен као бајка, овај комад, на жалост, много више кореспондира са стварношћу од бајки које знамо. Положај културе, а пре свега позоришта, и како културу и уметност доживљава наша политичка елита су главне теме којима се ова представа бави. Политичка сцена у Србији је травестију и пресвлачење узела као основни модел и начело опстанка на власти до те мере да људи из позоришта и културе у својој немоћи могу само да уочавају тај феномен, ругају му се, подсмехују са кнедлом у грлу.

Марко Мисирача

Реч редитеља

Ова представа појављује се у години великог јубилеја, 30 година постојања Звездара театра, и наставља традицију овог позоришта да публици представља савремене домаће текстове који, испод комедијски импостираног кључа, нуде ангажованост и запитаност над оним што нам се догађа.

Тихомир Станић

Глумац

Млади редитељ Марко Мисирача дао ми је свој текст Демон из Дебармале, и ја сам понео тај текст да предложим Београдском драмском позоришту да га ставимо на репертоар. Сео сам у такси, рекао сам где идем и пошто сам се запричао са таксистом о свему и свачему, одједном схватим да ме је довезао испред Звездара театра. Каже човек, извините, гасим таксиметар, возим вас тамо, ја кажем не не кад сте ме овде довезли, овде ћу и изаћи. Изађем и затекнем у позоришту управника Душка Ковачевића и његовог помоћника Ненада Бркића, кажем им да ме је таксиста случајно довезао овде, они ми не верују, ја мислим да ми сад после годину дана Брка верује, да Душко још увек не верује, и предложим им да  радимо тај текст овде на Звездари. Они кажу не, ту има сувише ликова, мрачан је комад, да ли имате неку комедију. Ја то по поподне кажем Марку Мисирачи, а он каже, о боже, данас ми је Влада Ђурђевић послао текст своје комедије. И ево, играмо представу Бајка у позоришту са великим успехом у Звездара театру.

 

Писали су о представи

  • „Балансирајући на граници између реализма и гротеске, млади редитељ је сценско читање Ђурђевићеве суверено написане комедије базирао на пажљивом обликовању ликова и њихових односа. Тихомир Станић је сведенијим, више реалистичким средствима приказао стрпљивог позоришног редитеља Данијела који се лавовски бори за опстанак позоришта.“

Ulaznice:
Mail: klubsu@yahoo.com
rezervacije@tiketklub.com
Kontakt tel: 065 610-43-12 i 065/366-5-222
Sajt: www.tiketklub.com

Dostavljamo ulaznice kurirskom službom na željenu adresu za jedan dan na celoj teritoriji Republike Srbije.

Poštarinu plaća primalac pošiljke!

Ulaznice možete nabaviti preko Tiket Kluba!