DIVAN DAN – AKADEMIJA 28

DIVAN DAN - AKADEMIJA 28, Tiket Klub
DIVAN DAN - AKADEMIJA 28, Tiket Klub

DIVAN DAN

AKADEMIJA 28 (Đuro Salaj), ul. Nemanjina 28.

Producent: Milutin Bata Karadžić

     13. DECEMBAR (petak) sa početkom u 20h

 

Boža, kamerman, 45 godina……..Milorad MandićManda

Kamerman državnog javnog servisa . Posmatrajući sve i svašta kroz objektiv kamere, zaboravio da vidi sebe. Snimajući tudje živote pogubio sopstveni.

Zorica, profesor psihologije, 42 godine……..Suzana Petričević

Božina žena, srednjoškolska profesorka. Fanatično posvećena poslu. Toliko dobra profesorka da je izvodeći mnoge generacije na put znanja propustila da to isto uradi sa rodjenim sinom.

Vlada, zvani KIS, 18 godina………Ljubomir Bulajić

Božin i Zoričin sin. Maturant. Pripadnik generacija iza koje nema ništa i pred kojom je još manje.

Tijana, zvana Fantomka, 18 godina……..Jelisaveta Orašanin

Vladina devojka. Energetska bomba. Sve što drugi neće i ne mogu, ona hoće i može. Stalo joj je do Vlade toliko da će ga, za njegovo dobro, kidnapovati.

 

Dogadja se juče u jednom stanu na Voždovcu

 DIVAN DAN je komedija koju bi mogli svrastati u podžanr ” slike iz života”. Niz svakodnevnih naizgled opštih mesta iz porodične svakodnevnice. Samo, taj život i ta svakodnevnica su do te mere isčašena da postaje predmet komedije. U našoj svakodnevnici su škole sa nonsensnim gradivom, dede i babe koji su se delili na četnike i partizane, gubljenje i pronalaženje Boga,narkotici i kriminal, besparica, neurotični i prerano potrošeni roditelji, apsurdni pokušaji postadolescenata da nešto učine i promene.Malo li je, za ceo život, a kamoli za jednu komediju?Naravno, komedija je zato što ima srećan kraj i što njeni junaci reaguju tako da bi smehom onih koji ih gledaju izazvali neku vrstu katarze. Ta katarza u realnom životu ne postoji. Zato, valjda,  postoji pozorište….

Poredjenje sa znamenitom porodicom Simpson je više nego namerno.

Predstava je igrala u čast nagrađenih na pozorišnom festivalu “DANI KOMEDIJE” u Jagodini.

Ulaznice možete kupiti preko Tiket Kluba!