TRPELE – Ulaznice – SRC Tašmajdan

 

TRPELE – Ulaznice

Beogradsko dramsko pozorište, posle višemesečne pauze, vraća se pred publiku na Letnjoj sceni na Tašmajdanu, 27. i 28. juna od 21 sat, sa jednim od najnagrađivanijih projekata u proteklom periodu, predstavom “Trpele” Milene Depolo i Bobana Skerlića, u režiji Bobana Skerlića.Beogradsko dramsko pozorište, posle višemesečne pauze, vraća se pred publiku na Letnjoj sceni na Tašmajdanu, 27. i 28. juna od 21 sat, sa jednim od najnagrađivanijih projekata u proteklom periodu, predstavom “Trpele” Milene Depolo i Bobana Skerlića, u režiji Bobana Skerlića.

Predstavu “Trpele”, od njenog premijernog izvođenja 13.10.2013. videlo je gotovo 20.000 gledalaca. Sjajne glumice Danica Ristovski, Jadranka Selec, Milena Pavlović Čučilović, Ivana Nikolić, Nataša Marković, Slađana Vlajović i Milica Zarić izazvale su veliko interesovanje širom zemlje i regiona (Hrvatska, BiH, Republika Srpska, Slovenija).

Predstava je izvedena na najznačajnijim festivalima u zemlji i okruženju. Osvojila je deset nagrada: Na festivalu XIX Glumačke svečanosti “Milivoje Živanović” u Požarevcu Nagradu publike za glumicu večeri osvojila je Danica Ristovski, a Nagradu stručnog žirija za glumicu večeri Slađana Vlajović. Na 59. Sterijinom pozorju u Novom Sadu “Trpele” su dobile Sterijinu nagradu publike za najbolju predstavu i Sterijinu nagradu za scenski pokret koja je dodeljena Mariji Milenković. U Banja Luci na 9. Teatar festu “Petar Kočić” kompletna glumačka ekipa predstave osvojila je Nagradu za najbolju žensku ulogu, a predstava je osvojila Nagradu “Korak u hrabrost” Radio televizije Republike Srpske. Na 9. Festivalu “Teatar u jednom dejstvu” u Mladenovcu predstava je osvojila Nagradu za najbolju predstavu, dok je na 9. Joakim Interfestu u Kragujevcu predstava je osvojila nagradu publike za najbolju predstavu kao i Specijanu nagradu za društveni angažman i kolektivnu igru. Na 19. Jugoslovenskom pozorišnom festivalu “Bez prevoda” u Užicu predstava je dobila glavnu nagradu za najbolju predstavu. Izuzetan uspeh ostvarila je i na Medjunarodnom festivalu malih scena u Rijeci.

Izazovna, potresna i intrigantna, ova predstava nastala je na osnovu autentičnih ispovesti zlostavljanih žena koje su svoju životnu agoniju rešile ubistvom nasilnika. Ova nagrađivana predstava poslužila je kao sredstvo podizanje svesti o važnosti uključivanja svakog pojedinca i svake institucija

u Srbiji u borbi protiv rodno zasnovanog nasilja. Uz socijalni aspekt čitavog projekta, veoma je važan i njegov umetnički domet. Ovo je predstava savremenog scenskog izraza, inovativna u pokretanju, istraživanju i upotrebi svih čula i mogućnosti glumaca. Skerlić, koristeći iskustva filmskog reditelja, otvara nove prostore za scensku igru, a njegova posvećenost radu sa svakom od glumica ponaosob – u cilju građenja sigurnosti u izrazu, omogućila je izuzetno iskustvo ansamblu, a Beogradskom dramskom pozorištu donela inspirativnu predstavu, na tragu važećih, savremenih, svetskih pozorišnih trendova..

Autorsku ekipu predstave “Trpele” čine kostimograf Tatjana Radišić, kompozitor Anja Đorđević, scenski pokret je osmislila Marija Milenković.Izvor: bdp.rs

Ulaznice:
Mail: klubsu@yahoo.com
rezervacije@tiketklub.com
Kontakt tel: 065 610-43-12 i 065/366-5-222
Sajt: www.tiketklub.com

Dostavljamo ulaznice kurirskom službom na željenu adresu za jedan dan na celoj teritoriji Republike Srbije.

Ulaznice možete nabaviti preko Tiket Kluba!