Ja, mahalac – Dvorana Doma Sindikata

Ja, mahalac - Dvorana Doma Sindikata
Ja, mahalac - Dvorana Doma Sindikata

Ja, mahalac

Dvorana Doma Sindikata

četvrtak, 27. Mar 2014 u 20:00h

Komedija „Ja, mahalac“ je najveći pozorišni hit u Bosni i Hercegovini. Stekla je ogromne simpatije gdje god je igrana, a do sada je igrala 40 puta u BiH i Regiji. Samo u sarajevskoj Skenderiji, kultnoj koncertnoj sali igrala je 15.11., pred više od šest hiljada posjetitelja. Do sada ju je gledalo oko 25 hiljada ljudi i gdje god da igra traži se karta više.

Radi se o komediji s elementima kabarea koja na provokativan i duhovit način kritikuje današnje pomodarstvo, snobizam, primitivizam, pohlepu za materijalnim dobrima i u formi pripovjedanja uz izvedbu popularnih songova, na zabavno-poučan način publiku proziva, opominje i nasmijava. Nositelj glavne uloge je poznati glumac i šoumen Dragan Marinković Maca koji na scenu vraća pravi sarajevski humor, onaj koji smo već i zaboravili, a sjećaju ga se one generacije 80-ih iz kultne Audicije. Uz njega na sceni je i Negra Čičić koja u svojim sviračkim i pjevačkim dionicama doprinosi oslikavanju komičnosti odnosa između muškarca i žene.

Produkcija FILTER iz Sarajeva stoji iza ove hit predstave koja je nastala prema bestseleru bh. spisateljice Indire Kučuk Sorguč.


Ulaznice možete kupiti preko Tiket Kluba!