Ujka Vanja – Ulaznice

 

Ujka Vanja – Ulaznice

07.jul u 21h

8.jul u 21h

 

Obaveštenje:

Otkazana predstva zbog korone.

 

Nova predstava u produkciji Hartefakt fonda i Narodnog pozorišta Sterija iz Vršca, prema tekstu Antona Pavloviča Čehova, u režiji Andreja Nosova, biće izvedena na manifestaciji „Beogradska letnja scena – Pozorište na Tašmajdanu“, 7. i 8. Jula od 21čas.

“Ujka Vanja”, 7. i 8. jula na Letnjoj sceni na Tašmajdanu

Nova predstava u produkciji Hartefakt fonda i Narodnog pozorišta Sterija iz Vršca, prema tekstu Antona Pavloviča Čehova, u režiji Andreja Nosova, biće izvedena na manifestaciji „Beogradska letnja scena – Pozorište na Tašmajdanu“, 7. i 8. Jula od 21čas.

Za dramatizaciju komada zaslužna je Mina Ćirić, dok su se kostimom, scenografijom i muzikom u predstavi bavili Selena Orb i Draško Adžić.Odlična glumačka podela u sastavu Nemanja Oliverić  (Ujka Vanja) Branko Cvejić (Serebrajakov) Katarina Marković (Jelena Andrejevna) Mina Obradović (Sonja) Stefan Bundalo (Astrov) Monika Boldovina Bugle (Marina) Dojna Andrejević Petrović (Marija Vasiljevna) i Jovan Jelisavčić (Teljegin), doprineće da se savremeno čitanje Čehovljevog teksta pred beogradskom publikom izvede u jednom novom i drugačijem svetlu.

Nakon pauze, autorski tim želeo je da se pred publiku vrati sa komadom koja govori o drugačijoj vrsti nepomočnosti od one u kojoj smo do nedavno živeli. Postavljanje Čehovljevih junaka na scenu sa svim njihovim detaljima, slojevitostima, problemima, ponekad i neobjašnjivim skokovima u raspoloženju ima za cilj da pokaže život u kome specifične vrste duhovne nepomičnosti – lenjost i konformizam sprečavaju junake „Ujka Vanje“ da razreše ijedan sukob sa sobom/okolinom.

U ovom savremenom čitanju „Ujka Vanje“ pocrtana je Čehovljeva atmosfera vrućine i zapare – savrešeno dobar izgovor za ne-delanje. Poseta vlasnika imanja, Serebrjakova, izaziva lenjost – svi prestaju da obavljaju uobičajene poslove da bi mu ugađali, a prisustvo njegove žene, Jelene Andrejevne, i njena želja za promenom, teraju ih na preispitivanje i podsećanje propuštenih šansi za boljim, ispunjenijim životom.

Sve se odvija u toku jednog dana, tako da je napetost zbog iščekivanja objašnjenja Serebrjakove posete još veća nego u drami. Komad problematizuje želju za promenom koja je nizom uspešno postavljenih situacija prokazana kao izgovor da se zapravo nikada ništa ne menja. Za više informacija o igranjima predstave i ostalih Hartefaktovih programa pratiteIzvor: 

Izvor: www.heartefact.org

Ulaznice:
Mail: klubsu@yahoo.com
rezervacije@tiketklub.com
Kontakt tel: 065 610-43-12  i  065/366-5-222
Sajt: www.tiketklub.com

Dostavljamo ulaznice kurirskom službom na željenu adresu za jedan dan na celoj teritoriji Republike Srbije.

Poštarinu plaća primalac pošiljke!

Ulaznice možete nabaviti preko Tiket Kluba!