EYOT – UK “Palilula”

EYOT - UK "Palilula", Tiket Klub
EYOT - UK "Palilula", Tiket Klub

EYOT

UK “Palilula”

27. Sep 2014 u 20:00h

U subotu, 27. septembra u 20h, Eyot će održati veliki beogradski koncert u Ustanovi kulture Palilula na kome će pored starih, svirati i kompozicije sa novog albuma „Similarity“ koji se 5. avgusta pojavio u izdanju američke izdavačke kuce – Ninety and Nine Records.

„Similarity“ je snimljen prošlog novembra u bristolskom studiju “J&J”, a producent je bio Džim Bar (Jim Barr) član engleskih sastava Get the Blessing i Portishead. Tokom šest godina postojanja, niški kvartet Eyot, koji predvodi pijanista i kompozitor Dejan Ilijić, ostvario je snove nekoliko generacija njihovih predhodnika na srpskoj džez sceni. Sva tri albuma objavili su za inostrane izdavače (SAD i Nemačka), imali su video dana i sjajne kritike na vodećem svetskom džez portalu allaboutjazz.com, pobednici su takmičenja Midem Off u Kanu, njihova muzika se puštala na nekoliko nacionalnih radio stanica kao što su – BBC, Radio France, German National Radio itd, a nastupali su već u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Nemačkoj, Bugarskoj, Grčkoj, Rusiji, Francuskoj, Italiji, Švajcarskoj, Crnoj Gori, Rumuniji, Slovačkoj, Makedoniji, Kini, Austriji, Hong Kongu, Južnoj Koreji i Engleskoj. Njihova muzika spaja kulturu džeza i roka, sofisticiranost klasičnog klavira, psihodelične i ambijentalne muzike, kao i reljefne elemente istočnoevropskog folklora.

EYOT je bend iz Niša, nastao 2008. godine, u sastavu: Dejan Ilijić – klavir; Slađan Milenović – gitara; Miloš Vojvodić – bubnjevi; Marko Stojiljković – bas.

“Ovaj bend bi mogao da rasturi američko trzište ako mu se pruži prilika…kulturološki hladni rat istoka i zapada mogao bi biti završen kada sjajni bendovi kao sto je EYOT zauzmu scenu” BRENT BLACK – CRITICAL JAZZ

„Želja svakog benda je da stvori prepoznatljiv, i što je više moguće jedinstveni zvuk po kojem se, čak i posle samo nekoliko nota, zna ko svira. Srpski kvartet Eyot je to postigao izuzetnim debi albumom Horizon (Ninety and Nine Records, 2011), na kojem se minimalizam i moć stapaju u opijajuću mešavinu džeza, art-roka, klasičnih i balkanskih folklornih melodija. Drifters u mnogome ima isti nacrt, mada je na njemu možda primetniji zvuk grupe…Ne treba mnogo mašte da bi se uočila moć Eyot-a na koncertu. Činjenica da je Eyot svirao na džez, pank i rok festivalima, kao i u kulturnim centrima, govori o posebnoj hemiji različitih muzičkih elemenata koje čine album Drifters tako vrednim iskustvom i dobrim nastavkom debija. Obratite pažnju na ovaj bend.“ IAN PATTERSON – ALL ABOUT JAZZ ( o albumu DRIFTERS)

Nakon beogradskog koncerta Eyot u Novembru očekuje evropska turneja sa nastupima u Madjarskoj, Slovačkoj, Austriji, Nemačkoj, Svajcarskoj i Spaniji.

Sve informacije i rezervacije:
rezervacije@tiketklub.com
klubsu@yahoo.com
Kontakt tel: 065 610-43-12 i 065/366-5-222
Web page: www.tiketklub.com
Dostavljamo ulaznice kurirskom sluzbom na željenu adresu za jedan dan na celoj teritoriji Republike Srbije.

Ulaznice možete kupiti preko Tiket Kluba!