Lloyd Cole – UK Palilula

Lloyd Cole - UK Palilula, Tiket Klub
Lloyd Cole - UK Palilula, Tiket Klub

Lloyd Cole

UK “Palilula”

Petak, 4. Okt 2013 u 20:30h

I Paralel – Beogradski Festival Subkulture, u Beograd i u ovaj deo Evrope, po prvi put dovodi veliku zvezdu romantičnog britanskog popa 80-ih i i istovremeno sjajnog autentičnog kantautora i (akustičnog) izvođača Lojda Kola (Lloyd Cole).

Sa svojim bendom, “Lloyd Cole & The Commotions”, Kol je uspeo da spoji intelektualne tekstove, nastale pod uticajem različitih književnih i filozofskih dela i istovremeno jasne i na prvo slušanje upečatljive i pevljive melodije. Njegovi hitovi, tada nastali: “Jennifer she said”, “Lost weekend”, “Perfect skin”…, spadaju u apsolutni mejnstrim (mainstream) pop muzike 80-ih.

Njegov poslednji album, koji je izašao krajem juna ove godine, “Standards”, kako sam kaže, nastao je pod velikim, ličnim i umetničkim, uticajem Bob Dilana (Bob Dylan), dok je sam Kol bio i ostao inspiracija mnogim bendovima.

Do sada smo, putem medija, imali prilike da se upoznamo sa njegovim autorskim radom, frontmenskom ličnošću, primenjenom muzikom – za filmove i TV, a ove jeseni, po prvi put videćemo ga uživo i kao fascinantnog izvođača.

Kolov koncert u UK Palilula, koncipiran je kao dvočinska predstava, on će svirati dva puta po 45 minuta, sa pauzom od 15 minuta, a u Beograd, dolazi u okviru svoje aktuelne akustične turneje, samo dan nakon beogradskog koncerta, očekuju ga dva koncerta u Parizu, a zatim Valensija, Bearselona, Lisabon…


Ulaznice možete kupiti preko Tiket Kluba!