Belgrade Calling 2016 – STADION TAŠMAJDAN

Belgrade Calling 2016 - STADION TAŠMAJDAN, Tiket Klub
Belgrade Calling 2016 - STADION TAŠMAJDAN, Tiket Klub
Belgrade Calling 2016 - STADION TAŠMAJDAN, Tiket Klub
Belgrade Calling 2016 – STADION TAŠMAJDAN,

Belgrade Calling 2016

STADION TAŠMAJDAN

SREDA 22 I ČETVRTAK 23. JUN 2016.

ENGLESKA SOUL ZVEZDA JOHN NEWMAN

PRVI HEADLINER BELGRADE CALLINGA

Cena:

–          Parter – 1.990, 00 dinara

–          Tribine – 2.500, 00 dinara

–          Fan Pit – 3.000,00 dinara

Engleska soul zvezda i jedan od najtraženijih pevača današnjice John Newman nastupiće u sredu 22. juna  na Tašmajdanskom stadionu kao headliner prvog dana Belgrade Calling festivala.

Priča Johna Newmana je iskrena saga o uspehu koja prati njegov razvoj od dečaka iz siromašnog  engleskog okruga do čoveka s moćnim soul glasom koji obara sve rekorde u prodaji.

John je odrastao u malom okrugu u engleskom Jorkširu s bratom i samohranom majkom koja ga je upoznala sa zvukom Motowna i Staxa, a na njega je uticao i plesni pokret Northern Soul, što se i danas vidi u Johnovom izražaju. Od malena je sve radio sam – kada je imao 14 godina počeo je da svira gitaru i naučio da snima i producira, pa čak bio i DJ. Njegovo  odrastanje obeležio je i gubitak dva najbolja prijatelja u saobraćajnoj nesreći. ‘’Bol je bio toliko jak, da sam morao da  nađem načina da se izborim sa istim. Preko dana sam učio, a noću plakao uz gitaru i pisao pesme.’’

Nakon studiranja u Lidsu, John se seli u London i osniva bend. Dok je radio u baru sprijateljio se s Pirsom Agetom, članom Rudimentala, koji kasnije s njegovim glasom u numeri „Feel The Love“stiču svetsku slavu. Nakon drugog zajedničkog hita „Not Giving In“, ubrzo sledi Newmanov prvi samostalni singl „Love Me Again“ i prvo mesto britanske, ali i mnogih svetskih lista, uključujući i proboj na američko tržište. Debitantski album „Tribute“ takođe dospeva na vrh britanske liste.

Singlovi „Love Me Again“, „Losing Sleep“, „Out Of My Head“ i „Cheating“ kao i rad sa sastavom Rudimental na hitovima „Not Giving In“ i „Feel The Love“ ili “Blame” s Calvinom Harrisom  s kojim je osvojio svetske top liste, svi zajedno imaju više od milijardu pregleda na YouTubeu.

John Newman će u Beogradu premijerno predstaviti svoj novi album “Revolve” koji je objavljen krajem prošle godine i nasledio je njegovo debi izdanje “Tribute”, prodato u platinastom tiražu. Novi album je nastao nakon Johnovog preseljenja u Los Anđeles, a boravak u Americi ga je dodatno inspirisao u pisanju i komponovanju numera. “Revolve” se vrti oko novog koncepta, novog osećaja i stila – on je odvažan, jednostavan i moćan i donosi zvuk slomljenog srca, ali i ljubavi, slobode i uzbuđenja.

Stoga nije ni čudo što i “Revolve” hitovi već osvajaju svetske top liste. Najavni singl “Come And Get It” je građen na bogatim melodijama i ritmu i savršeno predstavlja stvaralačku fazu u kojoj se John nalazi. Drugi singl s albuma je “Tiring Game” koji ugošćuje legendarnog Charlia Wilsona iz The Gap Benda te vas tera na ples uz piano i orgulje.

“All My Hear” je disco stvar puna orkestracija, dok je radiofonična “Lights Down” savršena za slušanje u automobilu. “Love’s Gone” se bazira na Johnovoj piano solaži, a “Never Give It Up” jedna od najemotivnijih numera na albumu. Odličnu i ritmičnu “Something Special” producirao je sam John. Album zatvara “We All Get Lonely” koja podseća na Led Zeppelin i toplinu gospel bluesa.

Dvadesetpetogodišnji pevač John Newman je fascinantna pop zvezda jer sam piše, peva, aranžira, svira i producira svoju muziku, ali i režira vlastite video spotove, brine o scenografiji na pozornici ili dizajnira odeću za svoj bend. Jedan je od najpopularnijih muzičara nove generacije koji je u jako kratkom roku od nežnog dečaka iz Severnog Jorkšira postao izvođač koji snima u studiju Majkla Džeksona.

Tiket Klub

Veliko nam je zadovoljstvo da najavimo da će jedan od najvećih mainstream bendova na svetu, SIMPLY RED, nastupiti na jednom od najlepših i najakustičnijih open air prostora u Beogradu – kompletno renoviranom stadionu Tašmajdan, dana 23. juna 2016.

Cena: 

– Parter                 2.990,00 rsd

– Tribine               3.990,00 rsd

– Fan Pit  3.990,00 rsd (u prodaji je samo 500 ulaznica)

Ponovo oformljen bend, koji je prodao 55 miliona ploča, slavi 30 godina karijere promovišući novi album Big Love na turneji koja ruši sve rekorde u prodaji.

Iako su headlineri druge večeri Belgrade Calling festivala, Mick Hucknall i Simply Red neće imati festivalski nastup, već celovečernji koncert od 120 minuta tokom kojeg će izvesti svoje najveće hitove!

Kao specijalni gosti nastupiće harizmatična Natali Dizdar i spektakularni JINX-i, koji će se pobrinuti za dobru atmosferu na Tašmajdanskom stadionu.

 “Stars”, “If You Don’t Know Me By Now”, “Something Got Me Started”, “Money’s Too Tight To Mention”, “The Right Thing”, “It’s Only Love” i “Fairground” samo su neki od hitova koje će SIMPLY RED izvesti pred srpskom publikom.

 

Sve informacije i rezervacije:
Facebook: tiket klub
Mail: klubsu@yahoo.com
rezervacije@tiketklub.com
Kontakt tel: 065 610-43-12  i  065/366-5-222
Sajt: www.tiketklub.com
Twitter: TiketKlub

Dostavljamo ulaznice kurirskom službom na željenu adresu za jedan dan na celoj teritoriji Republike Srbije.

Ulaznice možete poručiti preko Tiket Kluba!