Black Sabbath – Ušće

Black Sabbath - Ušće, Tiket Klub

Black Sabbath
Četvrtak, 28. Jun, 2012.
Ušće

Legendarna grupa „Black Sabbath“ nastupiće 28. juna 2012. godine u beogradskom parku „Ušće“. Po mnogima, najveći metal bend svih vremena održaće koncert za ceo prostor jugoistočne Evrope, odnosno za fanove iz svih zemalja bivše Jugoslavije, Bugarske, Mađarske i Rumunije, pa se u Beogradu očekuje veliki broj posetilaca iz celog regiona, ali i Evrope. Na ovom, po mnogo čemu najvećem regionalnom rok i metal događaju iduće godine, „Black Sabbath“ će nastupiti uz goste čija će imena biti naknadno objavljena. Kapacitet koncerta ograničen je na 20.000 posetilaca, dok će cene ulaznica i početak prodaje biti objavljeni sledeće nedelje.
„Black Sabbath“ su 11. novembra ove godine na konferenciji za novinare u Los Anđelesu, koju je vodio Henri Rolins, objavili da su se okupili u originalnoj postavi na čelu sa frontmenom Ozijem Ozbornom, te da je u toku rad na novom albumu koji producira Rik Rubin. To će biti prvi studijski album nakon 33 godine, na kome će raditi originalni članovi benda, gitarista Toni Ajomi, pevač Ozi Ozborn, basista Gizer Batler i bubnjar Bil Vard. Njihov poslednji zajednički studijski album je bio „Never say Die“ iz 1978. godine. Na pitanje Henrija Rolinsa zašto su odlučili da se ponovo okupe, najbolji metal gitarista po izboru magazina „Rolling Stone“ Tomi Ajomi je odgovorio: „To je sad ili nikad. Odlično se slažemo. Sve je stvarno dobro“. Basista i liričar benda Gizer Batler tad je dodao i da novi materijal zvuči poput starih i najvećih „Black Sabbath“ himni. Na istoj konferenciji saopšteno je i da će „Black Sabbath“ na velikom „Download“ festivalu predvoditi listu izvođača na kojoj se još nalaze „Metallica“ i „The Prodigy“! Bend sledeće godine kreće na veliku svetsku turneju iz Moskve gde će 18. maja nastupiti na Olimpijskom stadionu, posle čega slede Sankt Peterburg, Helsinki, Štokholm, Oslo, Dortmund, Prag, Roterdam, Bilbao, Pariz, Milano i drugi gradovi.

Grupa “Black Sabbath” je nastala 1968. godine, a Ozi Ozborn ju je napustio 1979. godine, kada ga je zamenio Roni Džejms Dio. Ozborn se okrenuo solo karijeri, a na njegovoj poziciji posle su kratko zadržali i drugi velikani poput Jana Gilana, Glena Hjuza, Reja Gilena i Tonija Martina. Ozi Ozborn je u prošloj deceniji osvojio svet sa izrazito popularnom televizijskom emisijom koja je pratila život njegove porodice, a nedavno je i objavio knjigu sa savetima o zdravom životu.

„Black Sabbath“ su uvršteni i u američku i britansku Rokenrol dvoranu slavnih, po mišljenju magazina „Rolling Stone“ jedan su od najboljih bendova svih vremena, dok ih je MTV proglasio za najveći metal bend ikad. Iza sebe kao bend imaju preko 70 miliona prodatih albuma, dok Ozi Ozborn kao solo izvođač ima ukupan tiraž od preko 55 miliona! Najveći hitovi benda su pesme „Paranoid“, „Iron Man“, „War Pigs“ i druge.

Cena ulaznica: P1 3500 din, P2 2990 din, Golden Circle 4500 din.

Black Sabbath - Ušće, Tiket Klub

Ulaznice mozete kupiti preko Tiket Kluba!