Nela Mihailović

Nela Mihailović, Tiket Klub

Nela Mihailović

Valjevka Nela Mihailović (34), oduvek je maštala da postane dečji lekar. Upisala se na medicinu, ali već posle prve godine shvatila je da to nije posao za nju i da ga ne može raditi punim srcem. Napravila je veliki rez u svom životu i okrenula se glumi. Već devet godina uspešno se bavi ovim poslom, a ogromnu popularnost stekla je ulogom seljanke na traktoru u izuzetno gledanoj crnoj komediji “Mali svet”. Razgovor sa Nelom počinjemo baš o ovom filmu i njenoj prvoj filmskoj ulozi.Nela Mihailović: Nedavno je ovaj film videlo 100.000. gledalaca, a to mnogo kazuje. Izuzetno sam ponosna na moj prvi film, posebno zbog toga što sam devet godina u ovom poslu i što sam do sada samo igrala u pozorištu i nešto snimala za televiziju. Bila sam vrlo strpljiva i verovala sam da će mi se dopasti filmska rola koja će mi u svemu odgovarati. Iako je moja uloga mala, čitajući scenario, shvatila sam da je veoma efektna i bila sam presrećna kada sam počela snimanje prošle godine. Kasnije se ispostavilo da smo Nebojša Ljubičići ja napravili upečatljivu scenu u filmu, kada smo, kao dvoje seljaka na traktoru, otpevali pesmu “I will Survive” Glorie Gaynor. Radili smo po velikoj vrućini, ali je ekipa bila fenomenalna i dosta smo se zabavljali dok smo snimali film.

Dugo si čekala prvu filmsku ulogu. Znači li to da si neke ponude i odbijala?

Nela Mihailović: Ne, jednostavno dugo nisam dobila ponudu za film. U pozorištu sam puno radila, ali su bila teška vremena. Često se komentariše zašto se stalno isti glumci pojavljuju u domaćim filmovima. Pa možda je to logično, jer vrlo je teško sakupiti pare za film, pa zato producenti idu na sigurne, proverene glumce. Treba prikupiti veliku hrabrost, pa ulogu ponuditi nekom ko prvi put snima.

Da si ti u ulozi reditelja ili producenta, koga bi izabrala za svoj projekat?

Nela Mihailović: Teško pitanje. Ekipa iz “Malog sveta” je po mom mišljenju vrhunska, pa bih je “zaposlila” i u nekom mom projektu. Ali, kada su u pitanju mladi, uloge bih sigurno ponudila darovitim glumcima poput Vuka Kostića, Igora Đorđevića, Nenada Stojimenovića, Bojane Stefanović, Sene Đorović… Ipak, producentskim poslom se nikada ne bih bavila. Tu čovek mora da bude surov i bez mnogo emocija, a ja nisam takva.

Čini se da ti je krenulo na “velikom platnu”. Nedavno si zaršila snimanje još jednog filma… Nela Mihailović: Da, radni naslov filma je “Diši duboko” Dragana Marinkovića. I tu tumačim epizodnu rolu, tj. glumim čistačicu u sudu, sa kojom glavni muški protagonista (Bogdan Diklić) ima malu “ljubavnu aferu”.

Prvaknja si drame Narodnog pozorišta, ali tek si ovim filmom stekla popularnost. Smeta li ti to?

Nela Mihailović: To je logično i deo je mog posla. Davno sam raščistila sa tim i to me više ne pogađa. Pozorište je medij koji ima svoju specifičnu publiku. Filmska publika je daleko brojnija i ona može film videti ne samo u velikim gradovima, već i u provinciji, pa i na selu. Ali od filma, još veću popularnost stiču junaci TV serija. Ovih dana snimam televizijsku seriju “Stižu dolari” po scenariju Siniše Pavića, u kojoj igram glavnu ulogu. Tumačim vlasnicu kafane, suprugu i majku, u čijoj okolini se svašta dešava.

Da li si sa tvojim “klasićima” i dalje nerazdvojna, kao što je bilo tokom studiranja?

Nela Mihailović: Moja klasa se pokazala kao veoma jaka. Glumu sam počinjala sa sada poznatim imenima – Natašom Ninković, Vojinom Ćetkovićem, Borisom Pingovićem, Sergejom Trifunovićem, Nebojšom Glogovcem, Danijelom Ugrenović i Danijelom Kuzmanović. Logično je da se većina nas rasula, ali neka prijateljstva su krunisana kumstvom. Ja sam venčana kuma Nataši Ninković. Njenog sina je krstio Vojin Ćetković. Vojin je takođe venčani i krsni kum Nebojši Glogovcu, a Nebojša je pak venčao Vojina. Ja sam pre par dana krstila kćerku Borisa Pingovića, a mog muža je krstio opet Boris. Inače i van posla se najviše družim sa Natašom Ninković i Borisom Pingovićem.

Udata si već šest godina. Da li ti je i suprug glumac?

Nela Mihailović: Ne, moj suprug, Vladimir Petričević, je kompozitor, ali me potpuno razume i podržava, jer su mu i majka i sestra glumice. Beskrajno je liberalan i muž, kakav se samo može poželeti.

Šta ti je najteže u poslu kojim se baviš? Nela Mihailović: Osim neizvesnosti, koja podrazumeva periode kada se ništa ne radi, dešava se i da neka uloga bude loše odigrana. Naravno, to ne znači da glumac koji se nađe u takvoj situaciji nije dobar, već jednostavno – tako se dogodi. Kada se i promaši, treba sklopiti sve kockice i pronaći grešku. Glumački poziv je veoma buran, jer svaka nova uloga donosi kopanje po sopstvenoj ličnosti. Kada se dobro završi, onda je to pravi užitak.

Pokazala si izuzetne pevačke sposobnosti u filmu “Mali svet”. Može li se očekivati neka muzička uloga ili nastup na televiziji?

Nela Mihailović: Mislim da ne pevam toliko dobro, ali obavezno zapevam u društvu.

Šta priželjkuješ?

Nela Mihailović: Priželjkujem zdravlje meni i familiji, ali i da proširim porodicu. Bože zdravlja, uloga će uvek biti.