Nina Janković

Nina Janković, Tiket klub

Nina Janković

Nina Janković je brzo postala seks simbol, i to zahvaljujući ulozi u filmu “Montevideo, Bog te video”, gde igra Valeriju, opasnu devojku koja lomi srca fudbalera.

Valerija je neka vrsta Viktorije Bekam onog vremena, a Nina za “24 sata” kaže da ipak nije mogla sasvim da se poistoveti s njom.
– Valerija je prema muškarcima u svom životu predator, ali se na kraju vidi da se uplašila ljubavi. Nikada pre toga nije bila zaljubljena, a kada se prvi put zaljubila, shvatila je da to može da je boli. Uplašila se i odlučila je da beži, a ja lično mislim da je to stvarno velika greška. Ja nikad ne bih pobegla, uvek bih se borila. Tu se nas dve ne slažemo nimalo – kaže Nina, još uvek studentkinja glume na Fakultetu dramskih umetnosti, kojoj je ovo prva značajna filmska uloga.
Ona dodaje da je oduševljena filmom i prilkom koja joj je pružena. Generalno ostavlja utisak mnogo stidljivije devojke od neukrotive Valerije u filmu…
“Moj problem je što ja sebe ne volim da gledam na filmu, pa uvek mislim da su scene sa mnom mogle biti i bolje. Ipak, oduševljena sam svima. Miloš Biković, koji mi je kolega sa klase je fantastičan. Tokom četiri godine, koliko smo na klasi, ja nisam videla tu njegovu stranu. Oduševljena sam i Tamarom Dragićević, Daninom Jeftić, svim fudbalerima… Sada pričam samo o mlađim, pošto starije stvarno nije potrebno pominjati jer su svi vrhunski uvek bili i ostali”, priča Nina.
Ona kaže da joj nije bio problem ni da se slika golišava u provokativnim scenama dok slika u svom ateljeu. “Valerija je veća faca od pola muškaraca u filmu, i to u ono doba! Njoj je recimo najnormalnije da u svom ateljeu slika gola, kao što je to radila Dalijeva žena”, kaže Nina.