RIBLJA ČORBA – Niška tvrđava

RIBLJA ČORBA – Niška tvrđava

RIBLJA ČORBA

Niška tvrđava

08. jul 2016.

Cena: 700 din.

Letnja pozornica – Niška tvrđava, 08. jul 2016.godine

Veliko nam je zadovoljstvo da Vas obavestimo da je “Melos Estrada” organizator velikog rock koncerta Riblje Čorbe koji se održava 08. jula 2016. godine sa početkom u 21h, na prostoru Letnje pozornice u niškoj Tvrđavi.

Priča o Ribljoj čorbi koja traje gotovo već četiri decenije. Riblja čorba je jedna od najpopularnijih srpskih i jugoslovenskih rok grupa, koja je osnovana u Beogradu 1978. godine. Bora Đorđević je pre razlaza sa grupom Rani mraz i Đorđem Balaševićem 1978., nekoliko godina proveo u Suncokretima, svom prvom velikom bendu, u kome je još bila i Bilja Krstić. Na pustom beogradskom doku odlučio je da oformi novi bend sa tvrđim zvukom. Povezuje se sa prijateljima iz grupe SOS (Miša Aleksić, Rajko Kojić i Miroslav Milatović Vicko) i osniva Riblju čorbu. Grupa je zvanično nastala u restoranu Šumatovac 15. avgusta u 15 časova 1978. godine. Prvobitno je trebalo da se zove Bora i ratnici, a onda su se odlučili za Riblja čorba. Dobitnici su mnogobrojnih priznanja i vlasnici jednih od najslušanijih pesama svih vremena: Kad sam bio mlad, Dva dinara druže, Nojeva barka, Dobro jutro, Pogledaj dom svoj anđele, Lutka sa naslovne strane…

Kada kažete Bora Đorđević pomislite na Riblju čorbu i rokenrol. Frontmen grupe i živa legenda srpskog roka je poput enciklopedije. Mnogo pređenih kilometara sa članovima grupe, mnogo svirki, mnogo događaja, anegdota. Bora ne bi ništa menjao u svom životu. Pesma mu je donela mnogo, on je njoj poklonio život.

Melos Estrada kao organizator koncerta Riblje Čorbe, želi da u jednom od najstarijih i najvrednijih spomenika kulture grada Niša, priredi jedinstveno rock veče, a letnja pozornica predstavljaće  centar kulturnih događaja.

Vidimo se 08. Jula u Nišu na TVRĐAVI.

Informacije i rezervacije:
Mail: klubsu@yahoo.com
rezervacije@tiketklub.com
Kontakt tel: 065 610-43-12 i 065/366-5-222
Sajt: www.tiketklub.com
Dostavljamo ulaznice kurirskom službom na željenu adresu za jedan dan na celoj teritoriji Republike Srbije.
Ulaznice možete nabaviti preko Tiket Kluba!