SVEČANO OTVARANJE 18. GAF-a

SVEČANO OTVARANJE 18. GAF-a

ROBERTO AUSEL, ALEKSANDAR NIKOLIĆ & ANIMA MUSICAE KAMERNI ORKESTAR

“FUZIJA LATINOAMERIČKE KLASIKE”

SVEČANO OTVARANJE 18. GUITAR ART FESTIVALA

ZADUŽBINA ILIJE M. KOLARCA

BEOGRAD

ponedeljak, 20. mart

20:00

Cena: 600. 900 i 200 din.

Bogato kulturno nasleđe Latinske Amerike nemerljiva je inspiracija za kompozitore. Njeni tradicionalni pulsirajući ritmovi, raznovrsne folklorne melodije i stalno ukrštanje uticaja iz Starog i Novog Sveta, dolazi do punog izražaja u njihovim klasičnim delima. Gitara je instrument kome su latinoamerički kompozitori posvetili puno pažnje, stvarajući inspirativna dela u kojima do punog izražaja dolazi virtuoznost i interpretacija umetnika, kao i bogata mogućnost ovog instrumenta. Koncert “Fuzija latinoameričke klasike” je programska fuzija kompozicija za gitaru, bandoneon i orkestar.

Najveći argentinski klasičnih gitarista Roberto Ausel, bandoneonista Aleksandar Nikolić i kamerni orkestar Anima Musicae, predstaviće atraktivan umetnički koncept latinoameričke klasike. U prvom delu koncerta publika će imati priliku da čuje dela specijalno pisana za gitaru, dok je drugi deo rezervisan za zajednički nastup muzičara koji će celokupni program posvetiti jednom od najvećih kompozitora i muzičara 20. veka – Astoru Pijacoli.

Roberto Ausel je izvanredan muzičar i izuzetan izvođač. Među današnjim gitarskim virtuozima, Roberto Ausel se izdvaja po izuzetno pažljivim formulacijama koje naglašavaju sve namere kompozitora, kao i najsuptilniji efekat istančanog izražavanja, bez obzira na period muzike. Maestro Roberto Ausel u prvom delu koncerta imaće gitarski recital, a predstaviće se delima A. Barrios, L. Brouwer, Hector Ayala, Antonio Lauro i C. Moscardini.

Drugi deo koncerta otvoriće Anima Musicae kamerni orkestar iz Mađarske koji je do sada izveo više od 180 uspešnih koncerata u renomiranim koncertnim dvoranama sveta. Njihov repertoar obuhvata sve bitne epohe klasične muzike od baroka do remek dela 20. i 21. veka.

Orkestru će se pridružiti, prvi i jedini koncertni bandoneonista u Srbiji – Aleksandar Nikolić, koji će zajedno sa maestrom Robertom Auselom izvesti poznat Pijacolin koncert za gitaru, bandeneon i kamerni orkestar “Hommage à Liege” – Introducción, Milonga, Tango, a za kraj koncerta publika će imati priliku da čuje poseban aranžman Aleksandra Nikolića i kompoziciju “Balkango”.

Informacije i rezervacije:
Mail: klubsu@yahoo.com
rezervacije@tiketklub.com
Kontakt tel: 065 610-43-12 i 065/366-5-222
Sajt: www.tiketklub.com
Dostavljamo ulaznice kurirskom službom na željenu adresu za jedan dan na celoj teritoriji Republike Srbije.
Ulaznice možete nabaviti preko Tiket Kluba!