Trostruko slavlje – Galija, Van Gogh i Novembar – Niške tvrđave

Trostruko slavlje – Galija, Van Gogh i Novembar

Niške tvrđave

04.jul 2016

*** OBAVEŠTENJE***

Festival “5 do 100”, na kome svoje jubileje proslavljaju rok bendovi Galija, Van Gogh i Novembar, umesto 2. jula biće održan 4. jula (20:00) na prostoru Niške tvrđave. Pokrovitelj festivala je Grad Niš.

Do pomeranja je došlo jer organizatori “5 do 100” žele da izbegnu eventualno vremensko i zvučno preklapanje sa programom tradicionalne manifestacije “Internacionalne horske svečanosti” koja se održava u subotu i nedelju uveče na Niškoj tvrđavi.

U promo periodu pojedinačna ulaznica za “5 do 100” košta samo 600 dinara, dok je “Karta za dvoje” 1.000 dinara! Od 20. juna pojedinačna ulaznica biće 800, a za “Karta za dvoje” 1.200 dinara.

Legendarna Galija, veliki Van Gogh i kultni Novembar zajednički će proslaviti svoje jubileje nastupom na jednodnevnom festivalu “5 do 100” koji će biti održan u subotu 2. jula na prostoru Niške tvrđave! Pokrovitelj festivala je Grad Niš.

 Galija slavi 40 godina od osnivanja, Van Gogh 30 godina, a Novembar 25 godina! Malo nedostaje do čitavog jednog veka rokenrola! “5 do 100”!

 “Biće to pravo slavljeničko veče. Noć jubileja! Događaj je izuzetan, jer se retko kada spoje tri benda koja slave godišnjice”, ističe frontmen Galije Nenad Milosavljević.

 Galija je osnovana 4. januara 1976. godine u Nišu, a publiku je pridobila pesmama kao što su “Gospi”, “Decimen”, “Burna pijana noć”, “Još uvek sanjam”, “Skadarska”, “Trube”, “Da li si spavala”, “Da me nisi”… uspevši da opstane kroz razne faze i postave.

 “Ovo je prvi koncert u seriji proslave našeg jubileja. U Nišu ćemo napraviti retrospektivu pesama koje su obeležile našu karijeru. Galija je karakteristična po raznim fazama i priredićemo Nišlijama vremeneplov kroz tih naših 40 godina”, najavljuje Neša Galija.

 Frontmen Van Gogha Zvonimir Ðukić-Ðule ističe da ga “raduje zajednički koncert, sabiranje energija i godina koje su ostale za nama, raduje utisak doslednog bavljenja muzikom, i činjenica da svi nastavljamo dalje sa velikim ambicijam i entuzijazmom”.

 Debi album nazvan jednostavno “Van Gogh” pojavio se 1986. godine, ponudio je niz upečatljivih pesama poput “Tragovi prošlosti” i “Menjam se”, i najavio je novo veliko ime domaćeg rokenrola. Potvrda je stigla već sa “Neko te ima”, a usledili su “Mama”, “Hodi”, “Klatno”, “Brod od papira”, “Hodi”, “Spisak razloga”, “Anđele moj brate”…

 “Niš je veliki grad u kome živi fantastična publika. Mislim da Niš zaslužuje jedan ovakav veliki spektakl. Odlično je mesto, veliki prostor, dobra je energija…Nadam se da će nas vreme poslužiti i da će ljudi sa osmehom doći da zajednički, rođendanski proslavimo kako dolikuje jubileje svakog od bendova”, kaže Ðule.

 Pank-rok bend Novembar će “dobrom, brzom i žestokom svirkom” u matičnom gradu Nišu 2. jula otvoriti “5 do 100”, a njegov frontmen Goran Kostić nastup uz Galiju i Van Gogh opisuje kao “jedan dobar festivalski spoj”.

 Član jednog od najperspektivnijih zagrebačkih bendova Studeni, studeni, Kostić se obreo 1991. godine u Nišu. Osnovao je Novembar koji se oglasio debijem “Deguelo” (1993), sa kog su “Irena”, “Ko je sunce ubio”, “Gledaj kako ljubav umire”…Iza Novembra stoje i zapaženi albumi “Blues južne pruge” (1997), “Licem prema zemlji” (1999), “Ko je Sunce ubio?” (2007), “Radulizam” (2008) i “Proklet (2013).

 “Brzo je prošlo 25 godina, ali smo uspeli da ostavino neisbrisiv trag u istoriji srpskog rokenrola. Bilo je samo lepih trenutaka i puno koncerata. Dosta albuma i dosta poruka poslatih kroz pesme, koje su bile deo života mnogih generacija. Ipak, 25 godina rada je puno, ali mi imamo još šta da kažemo. Za ovu godinu spremamo dva albuma i puno koncerata. Sviramo sve dok budemo imali snage i dok imamo gde. Znači, kraj ni blizu”, kaže Kostić.

Informacije i rezervacije:
Mail: klubsu@yahoo.com
rezervacije@tiketklub.com
Kontakt tel: 065 610-43-12 i 065/366-5-222
Sajt: www.tiketklub.com
Dostavljamo ulaznice kurirskom službom na željenu adresu za jedan dan na celoj teritoriji Republike Srbije.
Ulaznice možete nabaviti preko Tiket Kluba!