Vlada Divljan i Ljetno kino Big Band – Bašta SKC-a

Vlada Divljan i Ljetno kino Big Band - Bašta SKC-a, Tiket Klub

Vlada Divljan i Ljetno kino Big Band

Bašta SKC-a

Petak, 7. Jun 2013 u 21:00h.

Vlada Divljan i Ljetno kino Big Band prvi će najaviti dolazak leta u Beograd koncertom, odnosno velikom plesnom zabavom 7. juna u bašti Studentskog kulturnog centra.

“Koliko je meni poznato prvi koncert ikad u bašti SKC-a održali su Idoli, mislim u junu 1981. godine, čime je na neki način otvoren taj prostor za koncerte. Drugi put sam tu svirao sa Le Cinema 1986. godine, a sada evo me treći put, opet sa nečim novim”, kaže Divljan.

U bašti SKC-a, beogradska publika moći će prvi put uživo da čuje legendarne hitove Idola i ljubavne pesme Divljanove samostalne karijere u novim, za ples pogodnijim izvedbama Ljetnog kina Big Banda. Lepršavost i mediteranski duh karakterišu svirku Ljetno kino Big banda, zahvaljujući neobičnoj postavci sa akustičnim gitarama, ukuleleom, klarinetom, harmonikom, čelom, perkusijama…i predivnim višeglasnim pevanjem poreklom sa jadranskog ostrva Brač.

“Ljetno kino mi je na prvi pogled čudno izgledalo, ali kad sam ih čuo shvatio sam koliko takva postava ostavlja prostora za vokale, pogotovo što svi momci iz benda jako dobro pevaju. U bašti SKC-a ljude očekuje pre svega pozitivna energija i jedan potpuno novi zvuk, zahvaljujući dobrim muzičarima iz Ljetnog kina Big Banda”, kaže Divljan.

Ulaznice za koncert Vlade Divljana i Ljetno kino Big Banda mogu se od sutra kupiti po ceni od 900 dinara za pojedinačnu, odnosno 1.600 dinara za Kartu za dvoje, preko mreža Eventim, Ticketline i na blagajni SKC-a.

Sa Ljetnim kinom Big Bandom kog predvodi nekadašnji gitarista Filma i Vještica Maks Juričić Divljan je krajem prošle godine godine objavio CD EP “Četiri godišnja doba”, sa kog su dosadašnji singlovi/spotovi “Samo jednu ljubav imam” i “Najlepša”, a ovih dana se očekuje i treći – “Vodim te na more”.

Juričić je pre neku godinu pokrenuo trio Ljetno kino, u kome su i Vlade Matulić (klarinet) i Buki Filipović (standup bubanj) iz Postira na Braču, da bi konačno njegovo prijateljstvo sa Divljanom započeto još 1980. na Omladinskom festivalu u Subotici, prošle godine krunisano saradnjom u okviru novog projekta – Ljetno Kino Big Band & Vlada Divljan.

“Sve je počelo od ‘Najlepše’ koju je Maks poželeo da obradi, ja sam predložio da snimimo i ‘Samo jednu ljubav imam’, a kako su nam obe od početka zazvučale dobro, rešili smo da snimimo još ‘Vodim te na more’ i ‘Iza osmeha’, i prisetimo se pomalo zaboravljenog EP formata. Kada smo preslušali sve pesme zajedno, svaka nas je asocirala na po jedno godišnje doba, pa smo rešili da to nazovemo ‘4 godišnja doba'”, kaže Divljan.

U Ljetno Kino Big Band-u su pored Juričića, Matulića i Filipovića, i basista Marino Pelajić (ex Film, Haustor, Le Cinema), saksofonista i klavijaturista Psihomodo popa Jura Novoselić (ex Film, Haustor,
Disciplina kičme) koji se sada pokazao kao izvanredan harmonikaš. Za električno čelo je zadužen Stane Kovačić, Ante Prgin-Surka za beatbox, a Radislav Jovanov-Gonzo za “sitne” udaraljke.

Vlada Divljan i Ljetno kino Big Band su u subotu održali sjajan koncert u zagrebačkoj Tvornici.

“Divljan i Ljetno kino s Maxom Juričićem priredili su u zagrebačkoj Tvornici sjajan tulum kao što su cijeli tjedan i najavljivali u medijima. Nisu bili razočarani ni oni koji su došli zbog hitova Idola, kao ni oni koji su se htjeli rasplesati na sve moguće hitove u obradi Maxovog benda” – www.tportal.hr

“Divljan i momci odlično su se zabavljali, kemija između izvođača bila je više nego opipljiva, a usput je Divljanu uspjelo redefiniranje svog zvuka. Njegov romantični senzibilitet dobio je novu lepršavost i neobaveznost, a nove pjesme toplo su primljene” – www.muzika.hr

Cena ulaznica:

Pojedinačna ulaznica Normalna cena 900,00 RSD
Ulaznica za dvoje Normalna cena 1.600,00 RSD

Ulaznice možete kupiti preko Tiket Kluba!