Vojin Ćetković

Vojin Ćetković, Tiket Klub

Vojin Ćetković

Vojin Cetkovic , srpski pozorisni i filmski glumac, rodjen je 22. avgusta 1971. u Krusevcu.Još kao dečak obožavao je da recituje, a ljubav prema literaturi odvela ga je u pozorište, gde je zaigrao sa osam godina. Iako je zeleo da se bavi rezijom,glumu je upisao i zavrsio na Beogradskom FDU-u u klasi prof. Vlade Jevtovica.
Iako je publika mogala da ga vidi u brojnim pozorisnim ulogama , konacnu slavu stekao je serijom “ Porodicno blago “ 2001.-2002. u ulozi fudbalskog golmana Branda, a zatim u filmu iz 2002. “ Zona Zamfirova “ u reziji Zdravka Sotre.Iako je glumio u mnogim filmovima ( “ Bumerang”; “ Tango je tuzna misao koja se plese”; “ Noz” itd ) svoju prvu glavnu musku ulogu je ostvario upravo u fimu “ Zona Zamfirova”. Za lik Duleta iz filma “ Hatersfild “ iz 2007. dobio je nagradu za najbolju epizodnu ulogu. Uloga Maneta u Filmu “Zona Zamfirova” u paru sa Katarinom Radivojevic koja tumaci lik Zone, donosi mu veliku popularnost, a i bivaju izabrani za glumacki par godine. Za potrebe filma snima pesmu “ Pobegulja”.
Poznati glumac u vreme pocetka emitovanja serije “ Porodicno blago” pocinje da se zabavlja sa voditeljkom emisije “Generalna proba” Natasom Milovanovic, sa kojom se nakon tri godine zabavljanja vencava. Bracna idila nije potrajala dugo jer je uzdmana pricama o Vojinovom neverstvu. Na snimanju filma Zona Zamfirova glumcu se desio fatalan susret sa mladom koleginicom Slobodom Micalovic. Iako Natasa dugo nije želela da poveruje u price, njihov brak ulazi u krizu. Nakon razvoda od Natase Vojin se zeni sa koleginicom Slobodom Micalovic.

2005. Vojin igra uz Enu Begovic u poslednjih deset epizoda prve hrvatske telenovele “Villa Marija”, koja postize ogroman uspeh. Uloga fatalnog Srbina donosi mu popularnost u Hrvatskoj. Potom snima filmove “Zvezde ljubavi” i “Ivkova slava” .
2009. Popularni Krusevljanin prvi put igra u jednom stranom filmu, “Romansa” rediteljke Rije Rasmusen, u produkciji Lika Besona.Za ulogu Don Krsta u istoimenoj predstavi dodeljena mu je pozorisna nagrada za najbolje glumacko ostavrenje “Milos Zutic”.
Iste godine Vojinova supruga Sloboda ostaje u drugom stanju, a u januaru 2010. dobijaju cerke.