Warrior’s Dance Festival – Kalemegdanska Tvrdjava

Warrior's Dance Festival - Kalemegdanska Tvrdjava, Tiket Klub

Warrior’s Dance Festival

Kalemegdanska Tvrdjava

 

15. septembar 2012. godine sa početkom u 17.00h

Čuvena britanska grupa The Prodigy i AAA Production ekskluzivno i sa ponosom predstavljaju „Warrior’s Dance Festival” (WDF) koji je zakazan za subotu, 15. septembar 2012. godine sa početkom u 17.00 časova. Festival će biti održan u Beogradu na Kalemegdanskoj tvrđavi, lokaciji koju je kao najimpozantniju odabrao sam bend a važi za svojevrstan muzej proslosti Beograda podignut početkom prvog milenijuma, i sa Kalemegdanskim parkom čini jednistvenu kulturno-istorijsku celinu i jedan od simbola Beograda.

Nastavljajući se na veliki uspeh prvog festivala održanog u Tokiju 2009. godine i izvrsne reakcije sa prošlogodišnjeg spektakla u Milton Keynes Bowl-u u Londonu , bend The Prodigy je odlučio da ovo iskustvo prenese ljudima u Srbiji i regionu. Osećajući da ovde imaju svoje snažno uporište, a posebno nakon nezaboravnih koncerata koje su 1995. i 2005. godine održali u Beogradu, kao i na festivalu Exit u Novom Sadu (2007. i 2009. godine) koji je tih dana zabeležio rekordne posete, članovi benda sa nestrpljenjem iščekuju ponovni dolazak u Srbiju, i to sa potpuno novim konceptualnim događajem!!!

Nema sumnje da je i na svetskoj muzičkoj sceni period od 2009. do 2011. godine pripadao grupi The Prodigy. Njihov album „Invaders Must Die” je dospeo na prva mesta muzičkih top lista, prodat je u preko 1,3 miliona primeraka širom sveta, što ga čini najuspešnijim evropskim nezavisnim albumom u 2009. godini. Čuvena po svojim podsticajnim i neverovatnim koncertnim nastupima, grupa je obišla svet prešavši preko 300,000 kilometara kako bi svirala za 2 miliona ljudi na 128 koncerata u 37 zemalja.
Trenutno su u studiju gde snimaju šesti album čije je objavljivanje planirano tokom 2012. godine.

„Warrior’s Dance Festival Beograd” je osmisljen od strane članova grupe The Prodigy i predstaviće najkvalitetniji program današnje muzičke scene, zasnovan na smeloj kreaciji i ideji koja favorizuje brze, tvrde ritmove i gitare. Festival obećava da će obezbediti širok spektar zabave i koncerte na glavnoj i još dve dodatne bine naziva Take Me To The Hospital i Invaders Must Die. Koncertima će se predstavljati specijalni gosti iz Srbije i inostranstva, a na festivalskoj lokaciji će biti postavljene i razne umetničke instalacije, inspirisane futurističkom industrial tematikom, sa naravno moćnim centralnim nastupom grupe The Prodigy, koja će tom prilikom ekskluzivno za našu publiku predstaviti deo najnovijeg materijala najavljenog za 2012. godinu.

Na prvom izdanju Warrior’s Dance Festivala u Beogradu će pored benda The Prodigy, kojem će ovo biti jedan od ekskluzivnih koncerata ove godine, kao specijalni gost nastupiti predvodnik nove generacije ekstremne elektronske muzike, revolucionarni i progresivni Skrillex. Jaku domaću podršku će pružiti crossover dub reaggae povratnici Eyesburn, i punkeri za sva vremena – Ritam Nereda i Goblini. Programska težnja festivala je i da se istaknu novi trendovi, pa će tako svoju muziku na festivalu predstaviti i electro punk-pop heroine Lollobrigida, psihodelična electro rock senzacija Petrol, kao i grupe čije vreme tek dolazi – industrial pioniri DreddUp, i alternativi rock bend Hype, čiji se debi album s nestrpljenjem očekuje.

Program će biti uskoro biti upotpunjen sa još izvođača čija muzika odgovara osnovnom konceptu festivala – čvrsti ritmovi i gitare, a organizatori najavljuju i niz zanimljivih akcija koje će pratiti održavanje ovog unikatnog i dugo očekivanog festivala u Beogradu.

Cena ulaznica:

VIP Normalna cena 4.990,00 RSD
Promo Normalna cena 2.990,00 RSD

Ulaznice možete kupiti preko Tiket Kluba!