ZANA 40 GODINA – ulaznice KOMBANK DVORANA

 


Grupa ZANA proslavlja 40 godina postojanja

25. septembra u Kombank dvorani! 

Čuvena pop grupa ZANA proslaviće 40 godina postojanja koncertom u Kombank dvorani, 25. septembra sa početkom u 21 čas.

Grupu koja je stekla veliku bazu obožavalaca širom regiona oformili su u Beogradu 1980. godine Zoran Živanović-Žika, Radovan Jovićević i Zana Nimani, koja je bila i prva pevačica popularnog benda. Druga pevačica postaje Nataša Gajović, a posle nekoliko godina Nataša Živković. Sadašnja članica ove grupe, Jelena (Galonić) Živanović, sa samo 19 godina posatala je pevačica grupe Zana, a šest godina kasnije počela je da se bavi i pisanjem tekstova. Prema zvaničnim podacima, za četiri decenije, pop grupa „Zana“ je snimila 33 izdanja: 15 albuma, 13 singlova i pet kompilacija. 4 decenije postojanja Zane PGP RTS obeležio je izdanjem kompletnog opusa ove grupe.

Kako navode pojedini muzički hroničari, grupa „Zana“ je nastala na inicijativu čuvene autorke i tekstopisca Marine Tucaković, a prvi koncert održali su u klubu „Dok“ na Dorćolu.

Zana je početkom 80-ih imala nekoliko objavljenih siglova a zatim i prvi album „Loše vesti uz rege za pivsku flašu“ iz 1981. Veliku popularnost stekli su širom bivše Jugoslavije sa drugim albumom „Dodirni mi kolena“ koji su izdali 1982. Treći album „Natrag na voz“ objavljen je 1983. i sadržao je hitove „Majstor za poljupce“ i „Jabuke i vino“, duet Zane Nimani i Željka Bebeka.

Pevačica Nataša Gajović pevala je na albumima „Crvene lale“ (1985), „Otkinimo noćas zajedno“ (1987) i „Vlak“ (1987) sa gostima kao što su Mladen Vojičić Tifa i Laza Ristovski iz Bijelog dugmeta. Iz ovog perioda izdvojili su se hitovi „Vejte snegovi“ i „Oženićeš se ti“. Nataša Živković bla je glavn vokal na albumu „Miš“ (1989) koji je lansirao hit „Rukuju se, rukuju“. Zanimljivo je da je gošća na ovom albumu bila zvezda narodne muzike, Dragana Mirković.

Sadašnja pevačica Jelena Živković pridružila se grupi 1990. Sa njom je grupa Zana objavila albume: „Nisam, nisam“ (1991), „Tražim“ (1993), „Zanomanija“ (1997), „Prijatelji“ (1999) i „Kvaka“ (2001). Jelena je otpevala hitove “Modrice”, “Kum”, “Princ”, “Nisam, nisam (devojka tvoga druga)”, “Iz svake flaše”, “Mala”, “Kucica”, “Prijatelji”… Grupa je 2006. objavila album „Kao nekad“ na kom su se našla nova izdanja hitova „Dodirni mi kolena“ i „Vejte snegovi“.

Fotografije: Nenad Marjanović

Izvor: CEBEF

Ulaznice:
Mail: klubsu@yahoo.com
rezervacije@tiketklub.com
Kontakt tel: 065 610-43-12  i  065/366-5-222
Sajt: www.tiketklub.com

Dostavljamo ulaznice kurirskom službom na željenu adresu za jedan dan na celoj teritoriji Republike Srbije.

Poštarinu plaća primalac pošiljke!

Ulaznice možete nabaviti preko Tiket Kluba!