ŽELJKO BEBEK & SIMFONIJSKI ORKESTAR – Sava Centar

ŽELJKO BEBEK & SIMFONIJSKI ORKESTAR

4.11. Beograd, Sava centar, 20 sati

40 GODINA S VAMA / „ŽELJKO BEBEK & SIMFONIJSKI I TAMBURAŠKI ORKESTAR“

Željko Bebek, jedan od najznačajnijih pop-rock pevača u zadnje četiri decenije svoj jubilej proslaviće na specijalnoj, samo za ovu priliku osmišljenoj koncertnoj turneji „Željko Bebek & simfonijski i tamburaški orkestar“ koja obuhvata i koncert u Beogradu, 4.11.  u Sava centru. To je ujedno i prvi veliki solistički koncert Željka Bebeka u Beogradu, a u sklopu ove slavljeničke turneje, Bebek će održati i niz ekskluzivnih koncerata u Zagrebu, Ljubljani, Skopju i Sarajevu.

Koncertna turneja „Željko Bebek & simfonijski i tamburaški orkestar“ kruna je karijere Željka Bebeka kojom ova živa rock legenda slavi 40 uspešnih godina u samom vrhu muzičke scene naših prostora. Radi se o istinskom muzičkom spektaklu, u kojem se Željku Bebeku na bini istodobno pridužuje čak 60 muzičara, članova Simfonijskog orkestra, uz Tamburaški orkestar Centra za tradicijsku kulturu iz Varaždina, a muzičarima se pridružuje i Bebekov prateći rock bend. 

Harizmatični Bebek vinuo se u vrh muzičke scene nekadašnje Jugoslavije početkom  70-ih kao frontman Bijelog Dugmeta i postao sinonim najplodnijeg muzičkog razdoblja grupe koju je napustio 1984. i započeo zavidnu solo karijeru. Za Bebeka su pisali mnogi ponajbolji muzički autori, Arsen Dedić, Đorđe Novković, Miroslav Rus, Zrinko Tutić…. a Bebek je njihove kompozicije, gotovo sve do jedne sa svojom karakterističnim i moćnim vokalom pretvorio u hit do hita! Od  kultnog albuma Kad bi’ bio bijelo dugme Željko Bebek je s Bijelim dugmetom objavio 9 studijskih albuma i 12 solo albuma, nekoliko live albuma i više kompilacija singlova, a protekle je godine u čast muzičkog rođendana objavljena i njegova muzička antologija sa četiri CD-a.

Željko Bebek ovaj je muzički projekt pripremao nekoliko godina, udruživši se s producentomTomislavom Kašljevićem koji stoji iza produkcije celokupne koncertne turneje „Željko Bebek & simfonijski i tamburaški orkestar“. Uz njega u projektu sudeluju i druga muzička imena, pre svih, Branimir Mihaljević i Ante Gelo koji je pisao nove aranžmane za numere u pratnji orkestara, te dirigent Josip Cvitanović.

Na predstojećem koncertu 4.11. u Sava centru biće otpevani najveći hitovi Bijelog dugmeta kao što su: Selma, Ima neka tajna veza, Odlazim, Što bi dao da si na mom mjestu, Sve će to mila moja…, Tako ti je mala moja kad ljubi Bosanac, Sanjao sam noćas da te nemam…. pa sve do prepoznativih Bebekovih hitova: Laku noć svirači, Gdje sam bio s kim’ sam pio, Kaldrma, Zuta ruža s Dunava, Da je sreće bilo, Tijana…..

ŽELJKO BEBEK & SIMFONIJSKI ORKESTAR - Sava Centar, Tiket Klub
ŽELJKO BEBEK & SIMFONIJSKI ORKESTAR – Sava Centar, Tiket Klub

Sve informacije i rezervacije:
rezervacije@tiketklub.com
klubsu@yahoo.com
Kontakt tel: 065 610-43-12 i 065/366-5-222
Web page: www.tiketklub.com
Dostavljamo ulaznice kurirskom sluzbom na željenu adresu za jedan dan na celoj teritoriji Republike Srbije.

Ulaznice možete nabaviti preko Tiket Kluba!