Triggerfinger – Barutana

Triggerfinger - Barutana, Tiket Klub
Triggerfinger - Barutana, Tiket Klub

Triggerfinger

Barutana

Friday, 3. Jul 2015 u 21:00h

Belgijski rok trio Triggerfinger po prvi put dolazi u Beograd, u kultni klub Barutana (Donji grad, Kalemegdan), 3. jula u sklopu velike evropske turneje na kojoj već drugu godinu zaredom promovišu aktuelni album By Absence of the Sun.

Triggerfinger su proboj na scenu počeli sa istoimenim debitantskih albumom iz 2004. godine, a njihov zvuk mlađa publika poredi sa grupom Queens Of the Stone Age, a starija sa grupom Led Zeppelin. Usledili su studijski albumi What Grabs Ya iz 2008. i All This Dancin’ Around iz 2010. godine koji su učvrstili popularnost benda u rodnoj Belgiji, ali i Holandiji.

Ali niko nije mogao predvideti koji će uspeh Triggerfinger postići sa obradom pesme Lykke Li – „I Follow Rivers“ koja je postala radijski hit i zasela na prva mesta top lista u Belgiji i Holandiji. Bend se tako otisnuo na uspešnu evropsku turneju, nakon koje su se povukli i počeli raditi na novim stvarima.

Produkt toga je aktuelno studijsko izdanje By Absence of the Sun objavljen 2014. godine na kome rok trio, ogoljen na vokal, bas, gitaru i bubnjeve, kroz muziku zaziva duh sedamdesetih, portretira bluz, moderno i buku. Tako su „Perfect Match“ i „Black Panic“ stvari nabijene elektricitetom, dok intimnije pesme poput „Splendor In The Grass“, „Halfway There“ i „Trail of Love“ prikazuju osećaj gubitka. Jedan od trenutno najvećih „live“ bendova današnjice, Triggerfinger će se i ovaj put otisnuti na veliku evropsku turneju. Nakon prošlogodšnje turneje od 62 nastupa, jedne od stanica su bile i Ljubljana, Maribor i Zagreb čiji koncert je bio rasprodat. Ove godine, jedina dva grada u regiji su pored pomenutog Zagreba i Beograd gde će pokazati u čemu su najbolji kao grandiozni rok bend koji isto zna otkriti nežniju stranu.

Basista Pol fon Brajštehem (Paul Van Bruystegem), bubnjar Mario Hosens (Mario Goossens) kao i pevač i gitarista, harizmatični Ruben Blok (Ruben Block) imaće priliku da u prelepom ambijentu Beogradske tvrđave odsviraju repertoar sa sva četiri studijska albuma među kojima se izdvajaju „By Absence of the Sun“, „Perfect Match“, „Black Panic“, „All This Dancin’ Around“, „My Baby’s Got a Gun“, „Let It Ride“, „Cherry“, „Game“, „On My Knees“, „Camaro“, „Tuxedo“, „Big Hole“… Neće izostati ni „I Follow Rivers“, ali ovi bučni rokeri u finim odelima pre svega će pokazati da u rukama imaju puno aduta za velike bine.

„Triggerfinger su odsvirali briljantan koncert usporediv s nastupima Queens of the Stone Age i sličnim prvacima modern-rocka, debelo uglavljenog u povijest istog tog rocka. Nazivali ih predstavnicima stoner-rocka ili kako god, belgijski Triggerfinger u četvrtak navečer održali su u Tvornici upravo senzacionalan, najbolji ovogodišnji rock koncert kod nas.“ – Hrvoje Horvat, Rolling Stone.

„Triggerfinger su razjarena rock zvijer koja hipnotizira svim ‘okidačima’ i prokušanim rock ‘ritualima’. Potpuno frenetični i nestvarni dok svojim ‘bluesom’ kao da prizivaju demone i publiku vode od euforije do potpune skoncentriranosti na slušanje u tišini u trenucima kad je Block uslijed tog scenskog egzorcizma odlučio pjevati bez mikrofona.“ – Zoran Stajčić, Ravno do dna.

 Promo cena je 1000 dinara (ograničen kontigent), pretprodaja 1200, na dan koncerta 1500 dinara!

Sve informacije i rezervacije:
rezervacije@tiketklub.com
klubsu@yahoo.com
Kontakt tel: 065 610-43-12 i 065/366-5-222
Web page: www.tiketklub.com
Dostavljamo ulaznice kurirskom sluzbom na željenu adresu za jedan dan na celoj teritoriji Republike Srbije.

Ulaznice možete nabaviti preko Tiket Kluba!