Eric Burdon & The Animals – KOMBANK Arena

 

Eric Burdon & The Animals

KOMBANK Arena

Ponedeljak, 15. Jul 2013 u 20:00h.

Jedan od najupečatljivijih vokala svih vremena koji je ovekovečio čuvenu pesmu “House of the Rising sun”, ERIC BURDON nastupiće u Kombank Areni, 15. jula.

Ova  muzička Ikona koja stvara i nastupa više od 50 godina, upisan je u “Rock and Roll Hall of Fame” 1994. a magazine Rolling Stone imenovao ga je među 100 “Najboljih glasova svih vremena”. Burdona sa pravom nazivaju najboljim belim pevačem bluza svih vremena.

Za pola veka koliko je na sceni, objavio je blizu 50 albuma kao frontmen  grupa “The Animals” i “WAR” kao i solo albuma. Kroz promenu žanrova, jedina konstantna osobina jeste njegova hrabrost da stalno istražuje nove zvukove koje oblikuje svojim jedinstvenim glasom.

Eric Burdon delio je scenu sa legendama kao što su Chuck Berry, Jimi Hendrix, Jimmy Witherspoon, Otis Redding i Bruce Springsteen a skoro je sarađivao i sa Patti Smith i Iggyjem Popom dok su “Animals” bili deo “britanske invazije” šezdesetih godina I direktni konkurenti  bendovima The Beatles, The Rolling Stones, The Who i dr.

Svoju muzičku karijeru započeo je u Engleskoj. Slušajući idole Raya Charlsa i Boa Diddleya, Eric se upustio u američki blues i jazz. Kao frontmen britanskog benda “The Animals”, Burdon je doprineo oblikovanju rock and rolla.

Veliki niz hitova, pored “House of the Rising sun”, uključuju “Don’t Let Me Be Misunderstood”, himnu rata u Vijetnama “”We Gotta Get Out of This Place”, pionirske pesme psihodeličnog zvuka San Franciska “San Franciscan Nights” i “Monterey”.

Burdon je istovremeno nastupao sa “Animalsima” i osnovao funk grupu “War”, jednu od prvih multietničkih bendova, sa kojom se pojavio na vrhu top lista sa singlom “Spill the Wine”.

Vremenom, Burdon se razvio i u cenjenog slikara i autora, glumio je u nekoliko filmova i napisao autobiografiju “Moj tajni život”.

Prošle godine 2012., objavio je album “Till Your River Runs Dry”.

Ulaznice možete kupiti preko Tiket Kluba!