Jessye Norman – Arena

 

Jessye Norman – Beogradska Arena

Subota 18. Februar, 2011. 20:00h

Diva raskošnog glasa i jedna od trenutno najtraženijih pevačica na svetu, Džesi Norman (Jessye Norman), gostovaće u Beogradskoj areni, 18. februara.

Uz pratnju simfonijskog orkestra, izvešće dela američkih „klasika”, Džordža Geršvina (numere iz mjuzikla „Porgy and Bess”, „Girl crazy”) i Leonarda Bernštajna (Leonard Bernstein) „West side story”, kao i popularne pesme Edvarda Kenedija -Djuka Elingtona (Edward Kennedy – Duke Ellington) I’ve Got It Bad And That Ain’t Good i It Don’t Mean A Thing if It Ain’t Got That Swing.

Džesi Norman je jedna od retkih operskih pevačica koja ne ide uhodanom stazom drugih, već sama ispisuje svoju pevačku biografiju. Bogatu baštinu stvara svojim raskošnim glasom, uživanjem u pevanju i strašću u izvođenju, operskim portretima i nastupima sa simfonijskim i kamernim ansamblima širom sveta. Čist opseg, snaga i sjaj njenog glasa uklopljeni su sa produhovljenom i inovativnom interpretacijom. Sarađuje sa umetnicima kao što su Robert Vilson (Robert Wilson), Andre Heler (Andre Heller), Bil T. Džons (Bill T. Jones), Stiv MekKvin (Steve McQueen) i Laura Karpman (Laura Karpman) koji su poznati po zaobilaženju pravila u svojim domenima, i tako prihvata izazove i dodaje novu dimenziju svom poslu.

Veličina njenog muzičkog talenta ogleda se i u jedinstvenim koncepcijama izvođenja zahtevnih dela. U istoriji muzike ostaće zabeleženo njeno izvođenje dva scenska dela za isto veče – Šenbergove monodrame „Očekivanje” i Pulankove opere „Ljudski glas” u postavi Andrea Helera. Ova dela nikada ranije nije izvela ista osoba za jedno veče što još više ističe Džesine izvođačke sposobnosti.

Džesi Norman često prate komentari kao što je ovaj iz NEW YORK TIMES-a: “Ovo je neverovatan glas, katalog svega virtuoznog u pevanju” ili iz THE JERUSALIM POST-a: ” Snaga njenog glasa je kao udar groma…on je erupcija primarne snage”.

Proglašena je “živim zaštitnim znakom” Njujorka od strane “Landmarks Concervancy” i odlikovana najvišim odlikovanjem grada Njujorka za umetnička dostignuća.

Ulaznice možete kupiti preko Tiket Kluba!