STILL CORNERS – Dom omladine Beograda – karte

 

STILL CORNERS – karte

Dom omladine Beograda, Sala Amerikana
Makedonska 22, 11000 Beograd

Britanski dream pop / synth pop bend STILL CORNERS prvi put će nastupiti u Beogradu 7.maja 2019.godine u sali Amerikana Doma omladine Beograda

TRENUTNI DOGAĐAJI

07 MAJ 2019 UTORAK, 20:30

Pod uticajima koji obuhvataju vanvremenske eksperimente Vangelisa, ekspanzivne i  filmske zvuke Enja Morikonea i glamurozni sint pop osamdesetih, Still Corners je projekat koji zajedno realizuju Greg Hjuz (Hughes) i Tesa Marej (Tessa Murray). Grupa je osnovana ubrzo nakon što je Hjuz, kao „emigrant“ iz Amerike, upoznao Tesu na železničkoj stanici u Londonu.

Still Corners su 2010.godine objavili su EP „Don’t Fall in Love / Wish“ za Great Pop Supplement lejbl uz video spot za pesmu „Wish“ koji je uradila Lusi Dajson (Lucy Dyson). Činjenicu da su u samo jednom danu prodali svih 700 primeraka, za izdavačku kuću Sub Pop je značila da sa njima što pre treba potpisati ugovor. Već naredne godine, objavljen je njihov prvi album „Creatures of an Hour“.

Do momenta kada je došao na red i njihov drugi album (2013), Still Corners su se odmakli od uticaja muzike 60-ih godina ka zvuku osamdesetih inspirisani „Avalonom“ Roxy Music-a. Sa albuma „Strange Pleasures“ izdvojili su se singlovi „Fireflies“ koji je Pitchfork prozvao najboljim novim singlom, kao i „The Trip“.  Za snimanje trećeg albuma, Greg i Tesa tražili su mir i pronašli su ga na morskoj obali Engleske. Tamna boja mora inspirisala je i naziv ovog izdanja – „Dead Blue“. Album sa kojeg se izvojio singl „Lost Boys“ inspirisan Brajanom Vilsonom, objavili su za sopstvenu izdavačku kuću „Wrecking Light“ u septembru 2016.godine. „Dead Blue“ bio je najviše kotirani dream pop album na „The Line of Best Fit“ te godine.

Njihovo najnovije, četvrto studijsko izdanje objavljeno je prošle godine. „Slow Air“ budi atmosferu po kojoj su Still Corners poznati i nastavlja put ovog benda kroz „sočno“  i eterično izdanje inspirisano vatrom američkog zapada. „Želeli smo da čujemo divnu gitaru i bubnjeve i nešto drugačije, spiritualno i gotovo nedefinisano, uz taj klasični vajb pesama. Uvek se trudimo da dobijemo zvuk koji čujemo duboko u sebi, pa smo požurili, da ne dozvolimo mozgu da se previše umeša. Ime albuma, po mom mišljenju, najbolje prenosi osećaj koji imam kada ga slušam, nekako je „vazdušast“ i predivan“ kaže Tesa.  „Black Lagoon“ vodeći singl sa albuma, u svom video  izdanju prati bend na putovanju od pustinje do okeana u potrazi za izgubljenim rajem. Sniman je u Teksasu, Arizoni i Kaliforniji malom filmskom kamerom, dok se članovi ovog benda voze u nepoznato belim Mustang kabrioletom.

Turneja kojom promovišu album „Slow Air“ dovešće ih prvi put i u Beograd. Sanjajte i vi sa Still Corners, dođite u salu Amerikana Doma omladine Beograda 7.maja.  

Sve informacije i rezervacije:
Mail: klubsu@yahoo.com
rezervacije@tiketklub.com
Kontakt tel: 065 610-43-12  i  065/366-5-222
Sajt: www.tiketklub.com

Dostavljamo ulaznice kurirskom službom na željenu adresu za jedan dan na celoj teritoriji Republike Srbije.

Ulaznice možete nabaviti preko Tiket Kluba!