KALEVALA – Dom omladine Beograda

KALEVALA - Dom omladine Beograda, tiket klub
KALEVALA - Dom omladine Beograda, tiket klub

KALEVALA

“Slavi proleće” koncert

Dom omladine Beograda

07.mart 2016

Cena: 800 dinara.

Nakon toga cena ulaznice će iznositi 900 dinara, a na dan koncerta karte će koštati 1000 dinara.

KALEVALA “SLAVI PROLEĆE” KONCERTOM

U DOMU OMLADINE BEOGRADA

– Vodeći bend ruske folk metal scene, premijerno u našoj zemlji –

    Ruski folk metal bend Kalevala prvi put će nastupiti u Beogradu, u organizaciji „Route 011“. U okviru evropske turneje pod nazivom „Slava proleću“, tokom koje će posetiti i Letoniju, Poljsku, Bugarsku, Hrvatsku, Mađarsku, Češku i Belorusiju, našoj publici će se predstaviti u ponedeljak, 7. marta, u Klubu Doma omladine Beograda, sa početkom u 21 čas. Kao predgrupa gostima iz Moskve, nastupiće novosadski bend Svarun.

    Kalevala je grupa osnovana 2007. godine iz saradnje Ksenije Markevič i Nikite Andrianova. Vremenom je postala jedan od vodećih bendova na ruskoj folk metal sceni, a sada se polako probija po Evropi, promovišući svoju muziku i muziku svog naroda novim slušaocima. Glavna karakteristika ove grupe su vesele i lako pamtljive melodije uz zvuke balalajke i harmonike, praćene uzbudljivim i emotivnim ženskim vokalom i melodičnim gitarskim deonicama. Muzika Kalevale donosi priče i legende mnogih nacija koje žive na teritoriji Rusije, ali i priče slovenskih naroda i Kozaka.

    Prvi EP sa dve pesme, „Goi Olen“ i „Pastushok“, izašao je ubrzo po osnivanju, a prvi LP – „Kudel belosnezhnogo l’na” promovisan je u 2008. Posle domaće turneje je snimljen album „Kukushkiny Deti”, a kasnije i „Ved’ma”, koji je ustoličio Kalevalu kao jednog od vladara ruske folk metal scene. Na albumu su korišćeni različiti etno duvački instrumenti, koji su dosta popularni među slovenskim narodima. Pet godina grupe je obeleženo albumom „Luna i Grosh”, koji je označio i početak turneje širom Rusije i Belorusije. U periodu od 2013. do 2015. snimljeno je više spotova, za pesme kao što su „Nagryanuli”, „Son-Reka” i „Snezhniy Dom”.

    Svarun je novosadski bend, oformljen krajem 2008. godine, kao pokušaj fuzije autentičnog pristupa slovenskom kulturnom nasleđu sa jedne strane i žestokog, ali i prefinjenog simfonijskog, metal zvuka sa druge strane. Nakon početnog perioda, tokom kojeg je bio poznat kao koncertno aktivna grupa bazirana u Srbiji, u 2011. grupa muzičara iz Moskve je preuzela rad na ovom projektu. U tom sastavu Svarun je nastupao na festivalima u Rusiji i Ukrajini, a od proleća 2013. godine projekat je nastavljen kroz studijski rad na relaciji Novi Sad – Moskva – Sverdlovsk. Poslednjih meseci bend je ponovo koncertno aktivan.

Nakon toga cena ulaznice će iznositi 900 dinara, a na dan koncerta karte će koštati 1000 dinara.

Sve informacije i rezervacije:
rezervacije@tiketklub.com
klubsu@yahoo.com
Kontakt tel: 065 610-43-12 i 065/366-5-222
Web page: www.tiketklub.com
Dostavljamo ulaznice kurirskom sluzbom na željenu adresu za jedan dan na celoj teritoriji Republike Srbije.

Ulaznice možete nabaviti preko Tiket Kluba!