The Beatles On – Dvorana Doma Sindikata

 

The Beatles On

Dvorana Doma Sindikata

Utorak, 12. Mar 2013 u 20:00h

Projekcije, izložba i veliki koncert posvećen muzičkom fenomenu

„Guitar Art“ obeležava 50 godina Bitlsa

Manifestacija pod nazivom „The Beatles On“ biće sastavni deo programa ovogodišnjeg „Guitar Art“ festivala koji se održava u Beogradu od 12. do 17. marta. U tom periodu publika će imati priliku da učestvuje u obeležavanju 50 godina od izlaska prvog albuma grupe „The Beatles“ kroz izložbu, filmske projekcije, tribine i veliki koncert 12. marta u Domu sindikata čime će festival biti i svečano otvoren.

Koncert će biti obeležavanje poluvekovne tradicije koju Bitlsi imaju u Srbiji, pre svih, zahvaljujući košarkaškom asu Radivoju Koraću koji je prvi doneo njihov debi album na Radio Beograd i predvideo im tad zlatnu budućnost. Voditelji programa biće poznata glumica Ana Sofrenović i verovatno jedan od najvećih poznavalaca Bitlsa, muzičar Dejan Cukić.

Ceo događaj će se sastojati iz tri muzičke celine bez pauze, a najveće pesme popularne četvorke iz Liverpula u različitim aranžmanima izvodiće poznati muzičari sa ovih prostora. Među njima su i Aleksandra Kovač koja će nastupiti sa horom „Beogradski glas“, Dado Topić, Neno Belan, Vlatko Stefanovski, Bisera Veletanlić, Vasil Hadžimanov, Kiki Lesendrić i drugi. Posebnu obradu najlepših melodija Bitlsa spremaju Kornelije Bata Kovač sa svojim triom, te grčki gitarista Kostas Kociolis koji će snage udružiti sa priznatim gudačkim orkestrom „Dušan Skovran“. Kako bi koncert imao i svu snagu nekih numera Bitlsa koje danas pevaju celi stadioni, u finalnom delu večeri neke od najvećih „himni“ zajedno izvešće svi učesnici, kao i publika u velikoj dvorani Doma sindikata, centralnom koncertnom mestu šezdesetih.

Originalni duh Bitlmanije iz crno-belih filmova o najpopularnijoj grupi svih vremena, na samom početku večeri, publici predstaviće beogradska „tribute“ grupa „The Bestbeat“ koja će u autentičnim kostimima izvesti polučasovni kolaž pesama sa ranih albuma, uključujući tu i prvenac „Please, please me“ objavljen pre pola veka, u martu 1963. godine. Kako bi se i posle koncerta zadržali u šezdesetim godinama prošlog veka, u holu Doma sindikata posle koncerta za publiku biće priređena i dodatna zabava, ili preciznije rečeno, prava „igranka“, sa originalnom domaćom i stranom pop i rok muzikom te neponovljive decenije.

Ulaznice možete kupiti preko Tiket Kluba!