Kolja i Grobovlasnici – Dvorana Doma Sindikata

Kolja i Grobovlasnici - Dvorana Doma Sindikata, Tiket Klub
Kolja i Grobovlasnici - Dvorana Doma Sindikata, Tiket Klub

Kolja i Grobovlasnici

Dvorana Doma Sindikata

Saturday, 21. Mar 2015 u 20:30h

Kultni kantautor Nikola Pejaković-Kolja održaće prvi koncert u karijeri sa svojim bendom Grobovlasnici 21. marta u Domu sindikata u Beogradu.

Sviraćemo dvadesetak pesama, i kraj. Želimo da damo sve u tih dva sata. Nema bisa, nema razvlačenja u nedogled. Želimo beskompromisnu svirku, emotivnu i razarajuću. I po nas i po publiku. To je naš prvi susret sa ljudima koji žele da nas čuju i dobiće ono što su čekali sve ove godine“, najavljuje Pejaković.

Poznat kao glumac i režiser, ali pre svega scenarista filmova “Lepa sela lepo gore”, “Rat uživo”, “Ledina” i hit serije “Vratiće se rode”, Pejaković je uporedo na muzičkoj sceni stekao status kultnog autora već sa prvim albumom “Mama, nemoj plakati” (2002), koji je snimio pod firmom Kolja i Smak Belog dugmeta.

Nakon “poročnih” hitova kao što su “Sjeo sam za švedski sto” i “B.J. Blues” sa prvenca, Pejaković je životna iskustva nastavio pretakati u pesme poput “Haljinice boje lila” i “Eto, udade se ti za konja” na podjednako provokativnom drugom albumu “Kolja” (2009). Sa romantično intoniranim i “pročišćujućim” trećim albumom “Grobovlasnici” (2013) iza sebe, Kolja i njegov bend se tek sada osećaju spremnim za prvi susret sa publikom uživo na koncertu.

Nekako se sve složilo. Sazrelo. I muzika i bend. I, verujem, publika. Sada imaju tri albuma ispred sebe i mogu da stvore jasniju sliku na čiji koncert dolaze i šta mogu da očekuju. I nama je jasnije šta sviramo i koji nam je cilj. A cilj je da sviramo dok god ne postanemo pravi, katastarski i gruntovno, grobovlasnici. Poslije toga, vidjećemo…“, kaže Pejaković.

Ulaznica za koncert Kolje i Grobovlasnika 21. marta u Domu sindikata košta 1.200 dinara preko mreže Eventim.

Grobovlasnici su, objašnjava Pejaković, “sve ljudi koji su bili okosnica, stub muzike koju smo radili godinama i jedna respektabilna ekipa sa kojom je čast svirati i biti na sceni“.

Gitarista Voja Aralica – “Voja je genijalno producirao i svirao na pločama. Nanjušio je da tu nešto ima, i te 1997. odveo me u studio“.

Bubnjar Deki Momčilović – “Njegov bubanj je snažno obeležio zvuk na prvom albumu i učestvovao je na svim albumima do sada. Jedan redak svirački dar“.

Klavijaturista Ivan Aleksijević-Pančevac – “Takođe, stalni saradnik i duša ovog novog zvuka Grobovlasnika. Svetski kvalitet, izuzetan talenat, srećan sam što sviram sa njim“.

Basista Nikola Usanović i na akustičnoj gitari Dado Gajić – “Njih dvojica su postali nezamenljivi deo benda, prvo kao ljubitelji tog zvuka, a onda i kao izvanredni svirači, majstori svog zanata“.

Kako bi Pejaković opisao muziku koju svira sa Grobovlasnicima? “Kako god okreneš, to je bluz“.

Sve informacije i rezervacije:
rezervacije@tiketklub.com
klubsu@yahoo.com
Kontakt tel: 065 610-43-12 i 065/366-5-222
Web page: www.tiketklub.com
Dostavljamo ulaznice kurirskom sluzbom na željenu adresu za jedan dan na celoj teritoriji Republike Srbije.

Ulaznice možete nabaviti preko Tiket Kluba!