XXI Guitar Art Festival – Ođila KOMBANK DVORANA – Ulaznice

 

XXI Guitar Art Festival – Ođila

KOMBANK DVORANA, Sala 1
Dečanska 14, 11000 Beograd

 

***OBAVEŠTENjE***

Zbog novonastale situacije i saveta nadležnih institucija koje uključuju zabrane javnih okupljanja do 1. aprila, obaveštavamo javnost i učesnike festivala da će se koncert grupe 40 Fingers odložiti.

Guitar Art Festival je postigao dogovor sa umetnicima i Kombank dvoranom da se zakaže odmah novi datum koncerta 20. maj.

Kupljene ulaznice za 12. mart važiće i za novi termin koncerta i neće morati da se menjaju.

 

XXI Guitar Art Festival – Ođila

11 MAR 2020 SREDA, 20:00

Velikani romsko ruske muzike – kultna grupa Odjila na Guitar Art Festivalu!

Međunarodno proslavljena kultna jugoslovenska grupa Odjila, održaće veliki koncert 11. marta u Kombank dvorani u okviru 21. međunarodnog Guitar Art festivala u Beogradu.

 Odjila će u svojoj 30 godina dugoj karijeri, ovom prilikom po prvi put održati koncert u legendarnom Domu sindikata – današnjoj Kombank dvorani. Biće to prilika da publika čuje brojne bezvremenske rusko romske hitove.

Ulaznice su u prodaji na blagajni Kombak dorane i u prodajnoj mreži Tickets.rs. Cene ulaznica se kreću od 1.500 do 2.800 dinara. Sve informacije i rezervacije mogu se dobiti pozivom na broj 011/2206244 ili putem mejla na office@gaf.rs.

Ođilu od svog formiranja izvodi širom sveta prepoznatljivu romsku muziku, oslanjajući se na tradiciju teatra “Romen” iz Moskve i muziku iz legendarnih filmova “Cigani lete u nebo”, “Moja slatka umiljata zver” i t.d.

Mediji u Jugoslaviji, ali i u mnogim drugim državama, često su Ođilu predstavljali kao autentični ciganski bend iz Moskve, što dovoljno svedoči o perfekciji članova grupe u izvođenju romske muzike.
Od 1983. do 1990. godine grupa je objavila tri albuma (dva zlatna). Na trećem je zabeležena muzika iz filmova “Tamna strana sunca”, “Drugi čovek” i “Osmi dan u nedelji”, u kojima su članovi bili ne samo muzičari već i glumci. (Spoj muzike i glume specifičan je i za pozorišnu predstavu “Letimo, srešćemo se”, u režiji Steve Žigona.)

U istom periodu, “Ođila” je osvojila i nagradu “Orfej” za najbolju ploču po izboru JRT-a, kao i evropsku nagradu za najbolju pesmu (“Solniška”) na Takmičenju za najbolji radio-snimak u Evropi.
“Ođila” je priređivala koncerte u svim značajnijim dvoranama bivše Jugoslavije. Zapažene nastupe grupa je održala i u Kolarčevoj zadužbini, kao i u Mariborskom pozorištu, i to kao prvi muzički sastav koji je koncertirao u ovom teatru od njegovog osnivanja.

Ansambl je predstavljao Jugoslaviju na Svetskom festivalu romske muzike 1988. u Londonu, gde je dobio više priznanja i pohvala, pa čak i od grupe “Gipsy Kings”. “Ođila” se sluša ne samo širom Evrope, već i izvan nje, sve do Dalekog istoka (J. Koreja, Singapur).

U poslednjih nekoliko godina održano je nekoliko fenomenalnih koncerata, među kojima se ističe koncert u okviru BELEF-a u Kapetan Mišinom zdanju pred rekordnim brojem posetilaca, zatim koncert u dvorani Kolarčeve zadužbine, ali i koncerti u Zagrebu u hali “Lisinski”, kao i u Mariboru u dvorani “Union”.

Izvor: Guitar Art Festival

Ulaznice:
Mail: klubsu@yahoo.com
rezervacije@tiketklub.com
Kontakt tel: 065 610-43-12  i  065/366-5-222
Sajt: www.tiketklub.com

Dostavljamo ulaznice kurirskom službom na željenu adresu za jedan dan na celoj teritoriji Republike Srbije.

Poštarinu plaća primalac pošiljke!

Ulaznice možete nabaviti preko Tiket Kluba!