ČAROLIJA – Sava Centar

ČAROLIJA - Sava Centar, Tiket Klub
ČAROLIJA - Sava Centar, Tiket Klub

ČAROLIJA

Sava Centar

Saturday, 26. Dec 2015 u  17:00h

Festival nove dečije muzike „Čarolija“ počeo je svoj život pre čitavih deset godina kao projekat entuzijasta okupljenih oko ideje da je neophodno iznova oživeti i popularizovati muziku za decu, novim kompozicijama i tekstovima prilagođenim njihovom uzrastu.

U proteklih devet godina održavanja festivala, hiljade talentovane dece uzrasta od 3 do 14 godina, učestvovalo je u „Čaroliji“. „Čarolija“ je uspela kod dece da podrži i održi ljubav prema muzici i da plasira javnosti izrazite muzičke talente, a mnogi od njih su nastavili da tu ljubav i nedvosmisleni talenat neguju i ostanu u muzici. Dokaz za to su mnoge Pinkove zvezdice koje su prve scenske korake napravili upravo na „Čaroliji“.

Inicijalna ideja organizatora bila je da “Čarolija” vrati kulturnom životu u regionu jednu dimenziju od presudnog značaja za razvoj društva, da obnovi instituciju dečijeg festivala na kome će se ponovo razvijati muzika za decu koja je nekada u našem društvu imala i te kako uticaja i značaja. Sva ta bogata tradicija stvaralaca za decu, stihovi Ljubivoja Ršumovića i Branka Ćopića, Jove Jovanovića Zmaja i Raše Popova, kao i mnogih drugih koja je u periodu tranzicije lagano bledela. Pažljivom selekcijom sadržaja i odabirom kompozicija “Čarolija” je uspela da kod dece probudi osećaj prijateljstva, druženja, brige o životnoj sredini, društvene odgovornosti i brige o drugima, da izbriše razlike statusnog, verskog, nacionalnog porekla i dozvoli deci da budu mali ljudi sa svešću o sebi i svojim mogućnostima. Godinama je „Čarolija“ razvijala među mališanima zdrav takmičarski duh i muzikalnost.

Veliko Superfinale, kruna ovogodišnje 10. jubilarne Čarolije, biće 26. decembra 2015. godine u “Sava Centru” u Beogradu, gde će po prvi put biti izvedene i nove pesme. Naravno, pobednik će biti proglašen po glasovima stručnog žirija i publike. Festival nove dečije muzike Medela „Čarolija“ počeo je svoj život pre čitavih deset godina kao projekat entuzijasta okupljenih oko ideje da je neophodno iznova oživeti i popularizovati muziku za decu, novim kompozicijama i tekstovima prilagođenim njihovom uzrastu. U proteklih devet godina održavanja festivala, hiljade talentovane dece uzrasta od 3 do 14 godina, učestvovalo je u Medela „Čaroliji“.

Sve informacije i rezervacije:
rezervacije@tiketklub.com
klubsu@yahoo.com
Kontakt tel: 065 610-43-12 i 065/366-5-222
Web page: www.tiketklub.com
Dostavljamo ulaznice kurirskom sluzbom na željenu adresu za jedan dan na celoj teritoriji Republike Srbije.

Ulaznice možete nabaviti preko Tiket Kluba!