NIRVANA TRIBUTE – USE – Fabrika – Novi Sad

 

NIRVANA TRIBUTE – USE

17. februar 2018

Fabrika – Novi Sad

Cena ulaznice: 1400 rsd

Najbolji svetski Nirvana tribute band NIRVANA TRIBUTE (Boston – USA) Unplugged + electric

NAJBOLJI NIRVANA TRIBUTE BAND IZ AMERIKE DOLAZI 17. FEBRUARA U NOVOSADSKU SKCNS FABRIKU POVODOM 25. GODINA MTV UPLUGGED ALBUMA I PROSLAVE ROĐENDANA KURTA COBAINA

U subotu 17. februara prvi put u Srbiju dolazi najbolji svetski Nirvana tribute band iz Bostona, u sklopu svoje najnovije evropske turneje. Nirvana tribute predvodi harizmatični Jon O’Connor koji se potpuno uživeo u ulogu Kurta Cobaina i širom sveta je ocenjen kao njegova najbolja kopija. Povod za ovu novu turneju je obeležavanje 25 godina od MTV Unplugged koncerta koji se dogodio 1993. godine u New Yorku i objavljen je na albumu i DVD-u koji su prodatii u višemilijonskim tiražima. Pesma Man Who Sold The World je dospela na sve svetske top liste što je nateralo i samog Davida Bowiea da je nakon dužeg vremenskog perioda vrati u svoj redovan koncertni repertoar. Pored toga, sa ovim koncertom obeležavamo i rođendan Kurta Cobaina koji bi 20. februara napunio 51 godinu. Koncert će biti podeljen u dva segmenta, prvi će biti akustičan set sa presekom pesama sa MTV Unplugged albuma, dok će drugi biti električan best of Nirvana set.

U sklopu ovog unikatnog muzičkog događaja u SKC Fabrici biće upriličeno nekoliko različitih dešavanja na kojima će publika moći da uživa u sadržajima posvećenim bendu Nirvana kao i liku i delu samog Kurta Cobaina. O detaljima pomenutih dešavanja, krunisanim nastupom benda Nirvana Tribute, publika će biti blagovremeno obaveštena.

Ulaznice u prodaji od 21. decembra:

1.400 din – specijalna akcija samo do 20. januara

1.800 din – pretprodaja

2.200 din – na dan koncerta

Nirvanu su osnovali Curt cobain i Krist Novoselić, 1987. godine u Washingtonu. Obojica su bili fanovi grupe Melvins, a Kurt Cobain je bio veliki fan grupe Pixies. 1988. obajvili su svoj album prvenac Bleach za nezavisnu izdavačku kuću Sub Pop. 1990. im se pridružuje Dave Grohl sa kojim snimaju album Nevermind za novu diskografsku kuću Geffen koju su im preporučili njihovi prijatelji iz grupe Sonic Youth. Prvi singl Smells Like Teen Spirit je postigao planetarni uspeh prvenstveno zahvaljujući upečatljivom video spota na MTV-u, a sam album je dospeo na prvo mesto Billboardove top liste sa koje je izgurao album Dangerous tada vrlo popularnog Michaela Jacksona. Naredni singlovi In Bloom, Come as You Are,Breed, i Lithium takođe postižu veliki uspeh i postaju pored Smells Like Teen Spirit najveći hitovi Nirvane.

Zahvaljujući Nirvani nastao je celi niz novih bendova koji su stvorili novi muzički pravac nazvan grunge, a Nirvana njihov predvodnik i ujedno jedan od najvećih rock bendova u tom periodu. 1993. su objavili album In Utero koji je producirao Steve Albini i koji je takođe postigao veliki uspeh. Sa albuma su skinutiu singlovi Heart-Shaped Box i Rape Me.

5. aprila 1994. godine Kurt Cobain je pronađen mrtav u svojoj kući, a njegova smrt nije razjašnjena do današnjih dana. Sam Cobain je svojim preranim odlaskom ostao nikada prežaljeni simbol nove generacije, koja je u njemu tada videla novog idola. Na žalost, Kurt se pridružio tako zvanom Klubu 27, u kojem su Brian Jones, Janis Joplin, Jimi Hendrix, Jim Morrison, Amy Winehouse,….. svi umrli u 27. godini života.

 Informacije i rezervacije:
Mail: klubsu@yahoo.com
rezervacije@tiketklub.com
Kontakt tel: 065 610-43-12 i 065/366-5-222
Sajt: www.tiketklub.com
Dostavljamo ulaznice kurirskom službom na željenu adresu za jedan dan na celoj teritoriji Republike Srbije.
Ulaznice možete nabaviti preko Tiket Kluba!