RIFFEST – Omladinski sportski centar “Mladost”, Bečej

RIFFEST - Omladinski sportski centar "Mladost", Bečej, Tiket Klub
RIFFEST - Omladinski sportski centar "Mladost", Bečej, Tiket Klub

RIFFEST

Omladinski sportski centar “Mladost”

Bečej

Subota, 14. Dec 2013 u 16:00h

Dugoočekivani bečejski RIFFEST konačno je dobio svoj datum i lajnap kakav zaslužuje !

Festival će biti održan 14. decembra, u hali omladinskog sportskog centra „Mladost“, a čak pet bendova, od ukupno sedam, sviraće prvi put pred domaćom publikom !

Ponosni smo što ćemo na prvom RIFFEST-u ugostiti veliki i planetarno popularan švedski bend DARK TRANQUILLITY, koji se smatra jednim od pionira melodic death metal muzičkog žanra. Oni upravo ove godine proslavljaju dvadesetogodišnjicu od izdavanja albuma prvenca Skydancer. U karijeri dugoj 24 godine izdali su ukupno 10 studijskih albuma, od kojih poslednji, Construct, pre nepuna četiri meseca. Kako će im nastup na RIFFEST-u biti prvi pred našom publikom, verujemo da su nezaboravan provod i jedinstveno iskustvo zagarantovani.

Švajcarski bend SYBREED, osnovan pre tačno deset godina, uz četiri studijska albuma i specifičan industrial metal zvuk, stekao je mnoge fanove širom sveta. Prema nezvaničnim informacijama, domaća fan baza stacionirana je upravo u Bečeju, pa zato, kako je i sam Ben rekao, oni veoma nestrpljivo iščekuju ovu svirku! Za njih se vezuje i takozvani death wave pravac (kovanica sačinjena od pojmova death metal i new wave), koji, zapravo, na jedinstven način kombinuje različite komponente extreme i progressive metala, futurističkih melodija, groove-based ritmova, elemenata elektronske muzike i specifičnog vokala velikog raspona.

FLESHGOD APOCALYPSE je italijanski bend formiran pre svega šest godina i sa tri objavljena studijska albuma. Poslednji album Labyrinth izdali su u avgustu ove godine, a prepoznatljivi su po svom symphonic/technical death metal zvuku. Kao i prethodna dva benda, i oni će prvi put u Srbiji nastupiti upravo na RIFFEST-u!

MELECHESH je asirski oriental black metal bend, originalno nastao pre 20 godina u Jerusalimu, a trenutno stacioniran u Holandiji. Naziv benda sačinjen je od dve reči – aramejske melech, što znači kralj i hebrejske esh, što znači vatra, ili, figurativno, božji bes. Do sad su izdali pet studijskih albuma. Iako su već svirali u Beogradu, kako važe za bend sa besprekorno dobrim lajv nastupima, verujemo da će svi poklonici doći da uživaju u Melechesh ritmovima.

Iz Norveške nam stiže i black metal bend RAGNAROK, čiji naziv nosi poreklo od stare nordijske reči Ragnarök, koja označava poslednju bitku između nordijskih bogova i divova. Ovaj bend je, u 19 godina dugoj karijeri, izdao sedam studijskih albuma, a na RIFFEST-u će, takođe, probiti led pred publikom iz Srbije, donoseći nam malo nordijske mitologije, vikinga i apokalipse.

Finski bend sa latinskim nazivom, MORS PRINCIPIUM EST, ili, u prevodu, smrt je početak, biće peti bend koji će svoj prvi nastup u Srbiji imati upravo na RIFFEST-u. Svojim melodic death metal rifovima, objedinjenim na četiri studijska albuma, predstaviće nam 14 godina dugu karijeru.

Domaću podršku svim ovim bendovima na RIFFEST-u praviće bečejski HELL SEASON, mlad bend koji postoji tek od ove godine. I pored ove činjenice, članovi koji su oformili bend imaju dugu muzičku karijeru iza sebe. Nakon odlaska i poslednjeg člana iz startne postave benda Bloodline i dolaskom pevača Dejana Poljvaša (Hollow My Eyes), nova postava benda nastavlja svoj rad pod novim nazivom,  neguje progressive/melodic death metal zvuk i trenutno su posvećeni stvaranju novog materijala.  Snimanjem promo materijala najaviće publici šta mogu da očekuju od prvog albuma, čije se objavljivanje planira za drugu polovinu naredne godine.

Pozivamo sve da prate dešavanja vezana za organizaciju i sam festival na zvaničnom sajtu RIFFEST-a www.riffest.org, zvaničnoj FB stranici facebook.com/riffestbecej, kao i na Twitter nalogu  https://twitter.com/RiffestBecej

Vidimo se u decembru !

Vaš RIFFEST tim!


Ulaznice možete kupiti preko Tiket Kluba!