Natalie Cole – KOMBANK Arena

Natalie Cole - KOMBANK Arena, Tiket Klub
Natalie Cole - KOMBANK Arena, Tiket Klub

Natalie Cole

KOMBANK Arena

Utorak, 5. Nov 2013 u 20:00h

VAŽNO OBAVEŠTENJE:

Kupljene ulaznice za koncert u Kombank Areni važiće i za koncert u Domu Sindikata.

Natalie Cole započela je karijeru početkom sedamdesetih u soul žanru da bi se osamdesetih prebacila na pop i R&B stil a zatim, devedesetih nastavila koracima svog oca bazirajući se na tradicionalnom popu kome je ostala verna do 2010. godine. Od 1976. do 2009. osvojila je devet Grammy nagrada, uključujući i za najboljeg ženskog R&B izvođača (“This Will Be,” 1976), album godine (Unforgettable…With Love, 1992) i najbolji tradicionalni vokalni pop album (Still Unforgettable, 2009).

Svoj put ka zvezdama započela je 1975. godine objavljivanjem debi albuma “Inseparable” koji joj je doneo singl broj jedan na top listama “”This Will Be (An Everlasting Love)” i dve Grammy nagrade za Najboljeg novog izvođača i Najbolje žensko R&B izvođenje.

Zvezdu na holivudskom Bulevaru slavnih dobila je već 1977. godine.

Do 1983. godine objavila je još četiri albuma koji su joj doneli čak pet najslušanijih R&B pesama među kojima su i “Inseparable,” “Our Love,” i “I’ve Got Love on My Mind.” Sa hitovima nastavlja i na šestom albumu, poslednjem koji je uradila sa producentskim timom Jackson/Yancey sa koga se 1987. izdvajaju pesme “Jump Start,” “I Live for Your Love,” i “Over You” kao i “Pink Cadillac”, obrada melodije Bruce Springstina sa kojom prelazi u novi stil.

Povratnički album “Unforgettable..With Love” iz 1991. vraća je na velika vrata svetske muzičke scene. Sa njega se izdvojio duet sa ocem Nat King Colom, nastao korišćenjem njegovog snimka iz 1961. Album je pet nedelja bio najslušaniji na svetu, doneo joj je čak šest Grammy nagrada i tiraž od preko 14 miliona kopija.

Dve godine kasnije, nastavlja sa trendom “Take a Look” nastupajući sa velikim orkestrima a 1996. objavljuje album “Stardust” sa još jednim duetom sa ocem “When I Fall in Love”. Ovaj album dostigao je platinasti tiraž i doneo joj još jedan Grammy.

Deveti Grammy u karijeri dobila je 2008. godine za “Still Unforgettable”, album koji joj je doneo i NAACP nagradu za “Najboljeg džez izvođača”.

Uporedo je gradila i glumačku karijeru i do sada ima više od 300 pojavljivanja među kojima su i uloge u popularnim serijama “Law and Order” i “Touched by an Angel”, filmovima “Lily in Winter” i “Always Outnumbered” sa Laurence Fishburneom kao i učešća u najpoznatijim talk show programima Oprah Winfrey, Ellen DeGeneres i Larry Kinga.

Autobiografski film “Livin’ for Love: the Natalie Cole Story,” snimljen je 2001. godine. Film je nastao prema autobigrafiji “Angel on My Sholder” gde je Natalie detaljno opisala njenu borbu da se izvuče iz zavisnosti narkoticima. Za ovaj film, nagrađena je NAACP priznanjem.

Druge memoare objavila je 2010. godine pod nazivom “Love Brought Me Back”, tešku ispovest o čekanju na transplataciju bubrega i o gubitku sestre.

Inspirisana očevim izvođenjem latino pesama, Natalie Cole je u junu ove godine za Verve/Universal izdavačku kuću, objavila album na španskom jeziku  “Natalie Cole En Español.” U svom prvom studijskom albuma posle petogodišnje pauze, Natalie je sa orkestrom snimila 12 pesama na kojima su joj se pridružili Andrea Bocelli, Juan Luis Guerra, Arturo Sandoval a na pesmi “Acércate Más” (“Come Closer to Me”) i Nat King Cole preko verzije koju je snimio 1958. godine.

Na albumu se nalaze obrade pesama “Quizás, Quizás, Quizás,” “Noche de Ronda”, El Día Que Me Quieras, “Mañana de Carnaval”, “”Bésame Mucho” i dr.

Natalie Cole nastupiće u Beogradu po prvi put u svojoj dugogodišnjoj karijeri.


Ulaznice možete kupiti preko Tiket Kluba!